28. märts 2010

Lihtsalt valmiv kodune sefiir

/Prindi retsept/

Võiks öelda, et olen selle retsepti siia blogisse postitanud üsna õigel ajal. Ma arvan, et enamikel on veel toormoosikarbid sügavkülmas ning moosiriiulid sügisel keedetud moose täis. Minul küll nii vedanud ei ole, sügavkülmas on ammu ruumi juba isetehtud jäätisetopsidele ja moosikeldris olevad moosid on asendunud enamikul jaol tühjadega, mis pandud sügist ootama.

See kodutehtud sefiiri valmistamistarkus on minu vanaema retseptivihikust..... Hea, kui sul on moosi üle, veel parem, kui munavalgeid juhtub ka üle olema, siis saabki järelejäänud toiduainetest valmistada kodust sefiiri minu vanaema moodi. Tegemist on pehme, koheva ja kindlasti magusa maiusega - selline lihtsustatud kodune magustoit:)


0,75 kl* meelepärast moosi (maasikamoos on minu arvates täiuslik)
2 munavalget


Vahusta mikseriga moosi ja munavalgeid paar minutit ehk seni kuni saad ilusa koheva sefiirimaiuse.

*kasutasin 250 ml klaasi

8 kommentaari:

  1. Ikka-jälle leian Sinu blogist midagi geniaalselt lihtsat ja loomulikult maitsvat. Aitähh! kaneelikang

    VastaKustuta
  2. Tegin minagi sel nädalavahetusel esimest korda tutvust sefiiriga. Järgneb homme minu blogis... :)

    VastaKustuta
  3. meie sõime lapsepõlves seda magustoitu suvel värsketest metsmaasikatest moosiga.... ja kutsusime seda maasikaunelmaks :D

    VastaKustuta
  4. Tore, kui saan abiks olla Kaneelikang:)

    Aet- jään ootama blogipostitust!

    Liilia - metsmaasikad ja suvi... loodetavasti saab varsti nautida:)

    VastaKustuta
  5. Ema tegi seda nii, et vahustas munavalged tugevaks vahuks ja siis lisas moosi. Eriti hea on mustsõstramoosiga.

    VastaKustuta
  6. ...ma laisem, panen kõike ühte potti vahustama:)
    oehh, mustsõstramoosiga prooviks isegi, meil ainult mustsõstra põõsas annab vähe marju, et moosiks ei jätku, kõik kaovad kõhtu kohe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pole küll selle maiusa teema aga kas Brita koogi retsepti pole siin?

      Kustuta