Viimase kahe nädala jooksul olen teinud kõige juustusemat juustukooki erinevatel põhjustel vist umbes 8 korda. No ja kujutage ette, milline paras kogus munavalgeid mul seetõttu külmkapis leidub. Kõike võimaikke variante on proovitud – sefiiri ja kooki ja muud head. Praegu aga beseeküpsiste retsept, millele lisatud veidike värvi andmiseks mustikajahu. Magusad, õhulisusega kroonitud õrnakesed kaunitarid, ütleks ma nende kohta.
3 munavalget2 dl tuhksuhkrut
1 sl mustikajahu
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega omavahel tuhksuhkur ja mustikajahu ning lisa munavalgevahule ning vahusta seni, kuni moodustuvad pehmed läikivad tipud (see võtab aega ca 7 minutit). Aseta plaadile pisikesed kujakesed ning küpseta 110 kraadi juures 1 tund ja 30 minutit. Ahjust välja võttes jahuta võimalusel restil, et küspsed saaksid ka alt hingata.
kas mustikat oli maitses ka tunda?
VastaKustutakena kirju vaagna saaks, kui osad teha mustika- , osad jõhvikajahuga:)
Ma esimest korda kuulen mustikajahust ja jõhvikajahust, punastan siin. Äkki räägite lähemalt ?!
VastaKustutalilleke
Lilleke, Taarapõllu talu valmistab astelpaju-, aroonia mustsõstra-, mustika-, punasesõstra-, jõhvika-, vaarika-, õuna-, pirnijahu.
VastaKustutaMüügil ökopoodides, vbl ka mujal.
Mina ostsin ökopoest:) Maitset tunda ei olnud, siis peaks vist rohkem mustikajahu lisama. Värvi poolest aga olid tavapärastest valgetest beseedest erinevad:)
VastaKustutaHmm... See võib huvitav maitsekooslus olla. Peab ka sammud selle jahu järgi seadma.
VastaKustutaMeenus eelmise nädala Miniturniiris kuuldud küsimus: "Mida tähendab besee?"
VastaKustutaPrantsuse keeles SUUDLUS. Minu meelest üks tabavamaid toidunimesid. Magus magus magus.
Suudlus on see õhuline maius tõesti.
VastaKustutaMis võib olla põhjuseks, et munavaht suhkru lisamisega vedelaks läheb. Vahustasin alguses munavalged tugevaks vahuks, aga pärast suhkru lisamist oli paksem voolav mass. Panin need laiali valgunud lätakad ikkagi ahju, aga vaevalt sealt midagi head tuleb :) Sama probleem on mul praktiliselt iga kord, kui üritan beseega kooki teha. Ja isegi kui vaht jääb enam-vähem tugev, siis ahjust tulles on ikkagi selline pehme ja nätske.
VastaKustutahmmm, kas vahustasid munavalged korralikult tugevaks vahuks eelnevalt?
KustutaEnda arust küll, aga mine tea :)
VastaKustutaMa ei oska välja nuputada, mis võiks valesti minna. Ise vahustan munavalged tugevaks vahuks ning seejärel vahustamist jätkates lisan suhkru (suhkur on tavaline valge). Vahustamise käigus muutub segu lihtsasti läikivaks ja pigem paksemaks.
KustutaMis hetkel oleks kõige mõistlikum toiduvärvi lisada?
VastaKustutaUmbes kui palju küpsiseid sellest kogusest materjalidest saab?
KustutaToiduvärvi kasutades tuleks see lisada samal ajal, nagu retseptis on lisatud mustikajahu. Sellest kogusest tuleb üsna palju pisikesi beseeküpsiseid, täpset arvu ei oska öelda, kuna kõik oleneb, kui suured küpsised ahjuplaadile meisterdada!
Kustuta