See nädal on möödunud peamiselt kokanduslikult. Nädal algas lapse sünnipäevatoitude ja -tortide valmistamisega. Lisaks õhtused grillimised, mida sai tänu ilusatele ilmadele lubatud. Ühte grill-retsepti saab juba homme näha linnulihablogi nädalaretseptina. Kõige helgemad mälestused on aga kindlasti neljapäeval toimunud Platsi Õhtusöögist - 570 toiduhuvilist nautimas meistrite kätetööd, mis oli nii silmale, kui ka maitsemeeltele nii nauditav. Allolev kook pärineb aga reedest, kui plaanisin suvilas jäätist valmistada. Kondenspiim oli, lisandid olid, aga vot vahukoore jätsin ostmata. Seetõttu panin puuküttega ahju küdema läksin korjasin põllult rabarbereid ning pistsin ahju hoopis kondenspiimarohke rabarberi-maasikakoogi. Kreemjas koogike veidikese maasika ja mahlase rabarberiga, kordasin selle koogi valmistamist täna...
Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
3 dl neljaviljahelbeid
1 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
300 g rabarberitükke, puhastatult ja kooritult
150 g maaskaid
3 sl suhkrut
1 sl kartulitärklist150 g toorjuustu
1 muna
1 purk (400g ) kondenspiima
Sulata potis või. Lisa segades sisse ülejäänud ained ning tõsta pott tulelt. Suru tainas 22 cm läbimõõduga põhja ja veidi ka äärtele ning pane seejärel külmkappi ca 20 minutiks.
Täidise valmistamiseks sega kõigepealt rabarberitükid, maasikatükid, suhkur ja kartulitärklis omavahel. Jäta seisma ca 10 minutiks, et vedelik eralduks (vedelikku koogis ära kasuta!)
Sega (või mikserda) omavahel toorjuust ja muna. Lisa kondenspiim ning sega ühtlaseks. Seejärel lisa rabarberi- ja maasikatükid. Vala täidis külmas seisnud põhjale. Küpseta kooki 45 minutit 180 kraadi juures.
Tere tere! Kas kasutasid enda tehtud kondentspiima? Ja kuidas muidu kook maitses? Kas oli VÄGA magus? Ma olen aru saanud, et sulle isiklikult maitsevad VÄGA magusad asjad (ma ei suuda näiteks kondentspiima lusikaga lihtsalt söömas käia külmkapi vahel). Tahaks miskit uut ja teistmoodi proovida. Sinu maasikakook mul kahjuks välja ei tulnud:( Äkki siis seda? Kas teed antud kooki veel?
VastaKustutaKuna hetkel puuahju ei küta, siis preagu endatehtud kondenspiima ei tee.
VastaKustutaKook oli minu arvates väga hea, täna kooki pakkudes küsis sõbranna ka retsepti - See peaks ju olema hea märk, et maitsev küpsetis oli:) Kook üleliia magus ei tulnud (minu arvates), sest rabarber võtab kondenspiima magususe endasse. Kindlasti jääb minu retseptide hulka mida kordan, juba ainuüksi kerge valmistusviisi poolest.
Tegin eile, maitses hea, magus-hapu ja kreemine! Pidin ka veidi mugandusi tegema, kuna kodus oli ainult pool purki ehk umbes 200g kondenspiima, siis lisasin täidisesse juurde veidi paksemat maasika-sojajogurtit ja hapukoort ning teelusikatäie vaniljesuhkrut. Magusa-hapu tasakaal oli minu jaoks täpselt paras. Järgmine kord küpsetaksin ehk põhja veidi ette, oleks võinud veidi veel krõbedam olla, see-eest olid ääred väga mõnusad pruunikad-krõbedad;) Läheb kindlasti kordamisele!
VastaKustutaKui küpsetaja ütleb, et asi läheb kordamisele, siis on seda kohe nii tore lugeda;)
VastaKustutaTegin seda kooki eile ja ma olen 12 tunniga poole sellest juba ära söönud (üksi!). Tõsiselt hea kook, ma arvasin, et mulle pole enam mõtet rabarbereid tuua, koguaeg tee neist mingit saialaadset kooki, mis jääb seisma. Aga see kook on lihtsalt nii maitsev! Kuigi maasikaid ei pannud, oli see siiski nii hea ja lihtne, kindlasti teen veel! :)
VastaKustutatore kuulda:)
VastaKustutaTegin täna just seda kooki, kuna endal on ka kodus vanaema-aia rabarberit ja mingisugust igavat kooki ei tahtnud teha. Et maasikaid polnud käepärast asendasin need mustikatega. Peab ütlema, et kook tuli super! :)
VastaKustutaTore:) mina olen pidanud, seda tänu siinsetele positiivsetele kommentaaridele oma tuttavatele juba umbes 4-5 korda tegema:)
VastaKustutaTegin kooki just nagu retsept ette nägi, va magusa kondenspiima asendasin suhkruta kondenspiimaga. Tuli super hea - külmana ning külmkapis seisnuna maitseb veel parem :)
VastaKustutakas liialt vedel suhkruta kondenspiimaga ei tulnud? Lisasid ka suhkrut juurde?
VastaKustutaLisasin suhkrut juurde ehk paarkümmend grammi, samas tõsi, panin toorjuustu 200 g. Kuna tegu oli Philadelphia extra light (5%), siis sai puhta südametunnistusega seda teha :)
VastaKustutaKas toorjuustu võiks millegagi asendada ka või hoopis panemata jätta, näiteks hapukoort selle asemele?
VastaKustutaLoomulikult võib asendada, ainult siis ei jää kook toorjuustukoogile omase kreemisusega. Hapukoorekattega´on aga ka hea variant.
VastaKustutaKook j2i v2ga m6nus ja yldsegi mitte nii magus. Ma ei ole ainult kindel, kas see p6hi pidigi selline suhteliselt k6va j22ma?
VastaKustutaSuper hea kook! Mulle meeldivad just need kreemised magus-hapud koogid ja no see on pärl!
VastaKustutaOi, mul on see aasta rabarberikoogiseid mõtteid nii palju. Ühte olen just-just postitamas:)
VastaKustutaLihtsalt geniaalne kook - just tuli ahjust välja ja ootab söömist :) Kõik koogid, kus suhkru asemel on kondenspiim, on nii-nii head! Kodune kohupiima-kondenspiimakook on mu teine lemmik Su blogist :)
VastaKustutaKondenspiim onm jah üks tänuväärne asi. Koogid jäävad siis kuidagi erilise mekiga:)
VastaKustutaHeiHei - mina jälle, kavatsen siis täna oma isetehtud kondenspiimaga seda kooki proovida valmistada, aga ma vaatasin kapis on mul viiveviljahelbeid ja kaerahelbeid - ei tahaks poodi eraldi minna neljakaid ostma, kas on OK kui valmistan kaerahelvestega? :)))
VastaKustutaLoomulikult on:)
VastaKustutaKas koogi võib eelmisel õhtul valmis teha ja järgmisel külalistele pakkuda? Kas maitseomadused muutuvad?
VastaKustutaLoomulikult võib eelmisel päeval valmis teha. See on isegi soovitatav, sest jahtunult on see kook kõige parem!
KustutaTere. Sai eile tehtud antud kooki. Kasutasin maasikaid sügavkülmast, kuna oli veel kodumaist külmikus ja neljaviljahelbed asendasin täistera kaerahelvestega. Kook kadus kiirelt laualt. Tänud jällegi väga hea retsepti eest. Lihtne ja väga maitsev :)
VastaKustutaRõõm kuulda ning tänud tagasiside eest!
KustutaVäga maitsev! Veidi magus.
VastaKustutaPanin poole vähem kondenspiima.( rohkem ei olnud) Järgmine kord isegi jätaks suhkru kreemist välja.
Tere! Rõõm kuulda! Vabalt võib välja jätta. Eks see oleneb rabarberite hapukusest ka. Mõnikord on kindlasti täiendavalt suhkrut vaja, mõnikord jälle üldse pole vaja:)
Kustuta