10. juuli 2010

Parmesaniga aedoad

/Prindi retsept/

Puhkuse ajal algab minu tavaline hommik tassikese kohvi valmistamisega. Seejärel tõttan koheselt turule. Mõne minutiline jalutuskäik on lithsalt ideaalne hommiku alustamiseks. Tihtipeale jõuan turule nii vara, et kauplejad alles panevad oma asju välja. Tänagi lubas üks mustikamüüjast tädike mulle esimese-ostja soodustust teha. Need marjad jõuavad aga minuni otse ise metsast korjatuna, nii et kaup jäi pooleli. Oseloomulikult aga võis leida minu tänasest ostukorvist aedubasid, mis rändasid hommikul omleti sisse ning lõunal koos parmesaniga praetult lisandina kalakõrvale.


400 g aedubasid
2 sl võid

korralik kogus parmesani
(jämedalt riivituna)
soola

Keeda ubasid soolaga vees paar minutit kuni nad on kergelt pehmed, kuid mitte lödid. Seejärel pane või pannile sulama. Lisa keedetud aedoad ning sega korralikult. Lisa ka suurem osa riivitud parmesanist ning prae paar minutit kuni parmesan hakkab sulama. Maitsesta vajadusel ning serveeri kergelt parmesaniga üleraputatult.

2 kommentaari:

  1. Mmm, aedoad võiga praetuna on mul üks lapsepõlve lemmikuid. See postitus oli küll täielik isutekitaja!

    VastaKustuta
  2. tore, mul hetkel oad ühed lemmikumad:)

    VastaKustuta