Täna oli hommikul ilm juba üpris sombune. Tuleb tunnistada, et varsti läheb jahedaks (tegelikult ongi juba jahe). Tööle minnes tuleb juba lisaks üks soe kampsun, et ikka ilma külmumata tööle jõuda. Koduski vaatan juba lisaks selga ühe soojema pusa, eile sai välja otsitud ka eelmine aasta kootud punased villased sokid. Niisiis on talv minu silmis ametlikult kohal. Menüüsse ilmuvad samuti vürtsikamad ja veidikene soojendavad toidud. Röstitud tummine paprikasupp alustuseks.
kolmele-neljale500 g punast paprikat
275 g porgandit
350 g lillkapsast
3 dl keetmisest saadud vedelikku
150 g toorjuustu
0,5 tl cayenne pipart
soola
125 g mozzarellat
Lõika paprika pooleks, eemalda südamik ning aseta need lõikepool allpool ahjuplaadile. Rösti paprikaid 200 kraadi juures seni kuni paprikad on pealt mustjad. Lase veidi jahtuda ning koori kestad.
Keeda porgand ja lillkapsas pehmeks soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, jättes alles 3 dl keeduvedelikku. Lisa keedetud köögiviljadele röstitud paprika, 3 dl keeduvedelikku ning püreesta. Tõsta pott tulele, lisa toorjuust, cayenne pipar. Maitsesta soolaga. Keeda kuni toorjuust on sulanud. Vala supp kaussidesse ja rebi peale paras kogus mozzarellat.
Mmmm, tuleks kunagi proovida eelroaks!
VastaKustutamõnusa sooja kukliga sobib minu meelest ka pearoaks :)
VastaKustutaToitev on see supp küll, nii et kukkel sobib kõrvale imehästi..
VastaKustutakuskilt ei leidnud piisavalt pehmet mozzarellat kuid mozza-kirsid käisid küll..
VastaKustutasupp oli viimase peal ka ilma cayenneta (lapsele mõeldes).
veel supiretsepte palun :)
Lapsele mõeldes panin enne cayenne lisamist lapse supikoguse juba kaussi jahtuma. Ülejäänud kogusesse läks kogu vürts sisse:)
VastaKustuta