13. november 2010

Šokolaadine maapähklikook

/Prindi retsept/

Üks koogike isadepäevasoovituseks. Lühikene kirjeldus kõlaks nii: Ülimad maitsed, kus kohtuvad šokolaadi magusus ning pähklile õrn-omane soolasus on tihtipeale juba ammu-aega kokkuloodud kooslus. See on koogike, kus kreem on loodud maiustamiseks juba enne tummise koogi vahele peitmist.

Maapähkliseid ja kõige šokolaadisemaid mõtteid.



125 g võid
100 g tumedat šokolaadi

3 muna

200 g suhkrut

150 g jahu

1,5 tl k-pulbrit

3 sl kakaopulbrit (magustamata)
300 g pirni


Täidis:

300g kohupiimapastat

120 g šokolaadikreemi
(Nutella)
75 g maapähklivõid (peanutbutter)

Kate:

65 g võid, sulatatuna

3 sl kakaod
(magustamata)
3 sl suhkrut

2 sl hapukoort (20%)


Immutamiseks: veidi kohvi


Sulata või ja tükkideks lõigatud šokolaad pliidil. Vahusta omavahel munad ja suhkur ning lisa seejärel segades šokolaadi-segule. Sega kokku ülejäänud kuivad ained ning lisa samuti taignale. Koori ja tükelda pirnid ning sega taignasse. Vala taigen lahtikäiva koogivormi (22cm läbimõõduga) põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 35 minuti. Lase jahtuda.

Sega omavahel täidise ained. Lõika kook keskelt pooleks (kõige lihtsam on teha kook niidi abil pooleks) Immuta põhja kergelt kohviga ning määri peale täidis. Kata pealmise koogipoolega ning pane kook koos vormiga jahedasse seisma.

Valmista kate: sega kokku sulatatud või, kakao, suhkur ja hapukoor. Kuumuta segu madalal kuumusel kuni see tumeneb. Vala koogi peale ning jäta külmkappi paariks tunniks maitsestuma.

7 kommentaari:

  1. Kas oled ise ka proovinud maapähklivõid teha?:), ise hakkan homme katsetama, äkki on mingeid näpunäiteid?:)

    VastaKustuta
  2. Kusjuures ei ole. Hea mõte tegelikult, sest ega miskit rasket ei tohiks ju olla. Soolapähklid veidile toiduõli ja mikseriga veidi töödelda:)

    VastaKustuta
  3. Leidsin perenaine.ee lehelt maapähklivõi tegemise õpetuse, seal on kasutatud tavalisi maapähkleid, aga tõesti kui kasutada soolapähkleid siis jääb ju röstimine ja soola lisamine ära:)

    VastaKustuta
  4. Aitäh Ragne retsepti eest!
    Väga maitsev tort tuli, tegime selle tordi jõululauale ja jäime väga rahule!
    Kindlasti läheb lemmik-kookide nimistusse:)

    VastaKustuta
  5. seda on alati tore kuulda. Ilusat lumerohket aasta lõppu:)

    VastaKustuta
  6. Tere,
    Küsin igaks juhuks üle, et kas "k-pulber" tähistab ikka küpsetuspulbrit või on hoopis miskit muud imelist?

    VastaKustuta
  7. Ei see on ikka vana hea küpsetuspulber:)

    .... need on minu tavapärased poenimekirja lühendid, kogemata olen ka siia retsepti selle sisse kirjutanud.

    Kusjuures paar nädalat tagasi läks sõbranna minu poenimekirjaga poodi ja juba õigevarsti sain telefonikõne - segaseks olevat jäänud v-suhkur (vanillisuhkur) ja oj (odrajahu), ;)

    VastaKustuta