Nädalavahetus oli kookide rohke. Muuseas tegin ka oma alati õnnestuvat ülikiiret küpsisekooki. See koogike on üks minu firmakaid küpsisekookide seas. Muudkui lao aga küpsised ning paari minuti pärast saad koogi külmkappi maitsestuma tõsta. Kui teate, kuidas maitseb üks kihiline hapukoore-meekook, siis maitselt see just selline ongi. Tõsi, mett küll siin koogis ei ole, kuid sellise kergelt magusa maitse annab õige-veidike halvaapuru koogivahel.
PS! Pildil olev kook on valminud alloleva retsepti järgi, kuid on tehtud pisut kõrgem, kui retseptis. Kasutasin rohkem küpsiseid ja hapukoort ning muuhulgas lisasin koogile ka kakaoküpsiseid, et tekiks põnevam välimus.
3 pk vaniljeküpsist
500 g hapukoort
ca 30 g halvaad, peeneks hakituna
kanget kohvi (immutamiseks)
kaneeli
Laota alusele 3x5 küpsist. Immuta kohviga ning määri peale 1/3 hapukoore kogusest, raputa peale veidi halvaapuru. Kata küpsistega. Immuta neid jällegi kohviga. Määri peale 1/3 hapukoore kogusest ning veidi halvaapuru. Kata küpsistega ja immuta kohviga. Määri pealmine kiht ja ääred kokku hapukoorega. Järgijäänud küpsised purusta peeneks. Puista küpsisesegu kõige peale ja natuke ka äärtele. Raputa üle veidikese kaneeli ja halvaapuruga. Lase külmakapis seista ca 5-6 tundi. Serveeri.
Mul on paar küpsisekoogi retsepti "püsimenüüs", halvaa-hapukoorekreemiga on üks neist (ma lisan küll ühe kihi haput moosi ka).
VastaKustutaAga nüüd hakkas mõte tööle hoopis selle mee-hapukoorekoogimuganduse teemadel ;)
Kusjuures ma mõelnud pikemat aega vamistada ka üks hapukoore-meekook küpsisekoogi ainetel:)
VastaKustutaNii hea, aga hirmus rammus :))
VastaKustutakoostisainete järgi küll:) Maitse aga nii rammus ei tundu, vähemalt mulle:)
VastaKustutamida võiks kohvi asemel kasutada immutamiseks?
VastaKustutaImmutamiseks sobib imehästi veel piim, mahl, konservvedelik (kirsi, ananassi jne)
VastaKustutaVäga maitsev,Ragne.Lapsed kiitsid heaks:)
VastaKustutalapsesuu ei valeta :)
VastaKustutaKas hapukoorele suhkrut ei ole vaja lisada?
VastaKustutaEi ole, kuid kartma ei pea, et kook magus ei jää. Magususe annavad sellele koogile halvaa ja küpsised. Minu üks lemmikuid küpsisekookide seas:)
VastaKustutaTere! Kui suur kook sellest kogusest tuleb? Kui mitmele jätkuks..
VastaKustutaSellest koogist saab 15 koogitükki:)
VastaKustutaKui teha kook valmis päev varem, kas siis vettib liiga läbi? Ja ehk oskate soovitada, millega maitse poolest sobiks kooki pealt kaunistada? :)
VastaKustutaVabalt võib päeva varem selle koogi valmis teha - mida kauem seisab seda paremaks ja mahlasemaks see läheb. Pealt kaunistada võib vastavalt oma soovidele, mina panen tavaliselt küpsisepuru, aga veidi uhkema koogi saamiseks võib peale teha šokolaadist ja vahukoorest glasuuri või siis määrida peale šokolaadikreemi või katta hoopis kommipuruga (marianne kommidega jääb koogile mõnus piparmündine maitse:))
KustutaSelge, suured tänud. Sain nüüd ideid juurde küll :)
VastaKustutaHei! Mulle lihtsad ja maitsvad koogid lähevad eriti hästi peale, aga uurin ka glasuuri kohta, et kuidas valmistada sellist lihtsat ja head, mida kerge peale valada?
VastaKustutaÄkki siis klassikaline šokolaadikate? Selleks tuleb 200 ml vahukoort kuumutada keemiseni (keema ei tohi lasta!). Seejärel võtta tulelt ning lisada 100 g šokolaaditükke. Lasta neil sulada ning siis ühtlaseks seguks segada. Ongi valmis!
KustutaKui suure rasvasisalsusega hapukoort tavaliselt kasutad?:)
VastaKustuta