Hetkel ei miskit uut, lihtsalt üks retsept uuemas kuues. Järnev kook on vol2 minu piparkoogi-kohupiimakoogist. Lihtsalt juhuks, kui jõuluaeg on möödas ning piparkoogid enam elevust ei tekita. See veidi argipäevasem versioon on küpsetatud harilikust muretaignast, mille vahele on peidetud maasikamaitseline kohupiimatäidis.
Põhi:
125 g jahu
60 g suhkrut
näpuotsatäis soola
60 g võid
1 munakollane
Täidis:
1 dl suhkrut
2 sl jahu
2 sl toasooja võid
400 g kohupiimapastat (maasikamaitsega)
1 muna
1 munakollane
3 sl hapukoort
Kate:
2 munavalget
1 dl tuhksuhkrut
Põhja jaoks sega kuivained, näpi hulka või ning lisa munakollane. Sega purutaoliseks massiks ning kata sellega küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (Ø22cm) põhi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 7 minutit.
Sega omavahel suhkur, jahu ja toasoe või. Lisa ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Vala täidis eelküpsenud põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 35 min.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Seejärel lisa (ise pidevalt vahustades) juurde vähehaaval tuhksuhkur. Vahusta seni kuni segu muutub läikivaks. Aseta saadud segu koogile ning küpeta veel 180 kraadi juures 7 minutit. Enne serveerimist lase koogil jahtuda.