Lumes on sumbatud ning Pärnu-Tallinn teel ka paar korda kinni jäädud. Tänane tulek Tallinnast venis aga tänu lumistele oludele õige pikaks. Koju jõudes tegime tule pliidi alla, soojendasime end veidi ning siis panin ahju needsamad mandlirullid. Pirukaid, mida olen sel talvel miskipärast teinud just siis, kui olen veidike külma saanud. Hetkel joongi teed ning söön kõrvale üht pisikest mandlirullikest. (Retsepti valmistasin Lusika kokasaates 11.12.2010)
Valmistamisel tuleb rullid korralikult kokku keerata, vastasel juhul võib täidis välja voolata, nagu seda juhtus ühe minu sõbrannast kaaskokkajaga:)
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
0,5 sl suhkrut
50 g toasooja võid
2 dl hapukoort
Täidis:
85 g toasooja võid
0,75-1 dl suhkrut
50 g mandlilaaste
kaneeli
Määrimiseks:
1 muna
Sega kokku kuivained. Näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks. (Võimalusel aseta taigen ca 30 min külmkappi) Rulli taigen ümmarguseks rattaks.
Täidise jaoks sega vahule või ja suhkur ning määri taignakettale. Laota peale mandlilaastud ning raputa peale veidi kaneeli. Lõika taignaring 12ks kolmnurgaks ning rulli saadud kolmnurgad laiemast otsast rulli. Määri saiakesi pealt munaga ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-25 minutit. Seejärel aseta restile jahtuma.
seda retsepti ma ootasin! need olid niii isuäratavad saates, käisin siin ükspäev juba luuramas, küll otsisin, mandlisaiu, mandlikeerdusid, mandlikukleid, mandlirulle ja mida kõike veel....mida polnud, seda polnud.
VastaKustutaAitäh, Ragne, lähen võtan ained kapist välja:)
:)tahtsin juba varem retsepti lisada, aga jõulusagin tegi oma töö...
VastaKustutammmm... isuäratav :) Ja polegi keeruline!
VastaKustutaTainas külmkapis. Tegin topeltkoguse. Mõtlesin, et peale mandlirullide, proovin sama taignaga juusturulle ka teha. Loodan, et tulevad hea pirukad.
VastaKustutaHead*
VastaKustutapöidlad pihku:)
VastaKustutaJa pirukad tulidki väga head (mõlemad, nii mandliga kui juustuga):) Lausa imemaitsvad. Soojana viivad lausa keele alla.
VastaKustutaAitähh Ragne :)
Väga head tulid välja, aitähh!
VastaKustutaTegin neid saiakesi tana hommikul. Minu omad hakkasid pannil natuke "naerma" ja otsad tulid lahti, valimus polnud just suureparane, aga maitsesid vorratult! Aitah selle retsepti eest, kindlasti kupsetan veel ja eks harjutamine teeb meistriks, jargmine kord tulevad voib olla ilusmad valja :)
VastaKustutaOtsad peab hoolikalt kinni panema:) ja kui see ei aita siis tuleb kondiitrilim, ehk kergelt vahtu löödud munavalge abiks võtta:)
VastaKustutaNii maitsvad ja kiirelt käib nende tegu ka. Tegingi neid vahepeal lausa ülepäeviti :)
VastaKustutaVahetasin kord taignas hapukoore kohupiima (ikka selle teralisema) vastu. Kah väga maitsev.
Kadri
Soovitan veidi šokolaadikreemi ka lisada:)
VastaKustuta