Põhi:
125 g jahu
60 g suhkrut
näpuotsatäis soola
60 g võid
1 munakollane
Täidis:
1 dl suhkrut
2 sl jahu
2 sl toasooja võid
400 g kohupiimapastat (maasikamaitsega)
1 muna
1 munakollane
3 sl hapukoort
Kate:
2 munavalget
1 dl tuhksuhkrut
ca 40 küpsist
150 g toorjuustu
150 g maapähklivõid
75 g võid, sulatatuna
1 muna
2 sl hapukoort
75 g suhkrut
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Sega omavahel toorjuust ja maapähklivõi, lisa sulatatud või, muna ja hapukoor. Seejärel lisa suhkur ning jahuga segatud küpsetuspulber. Sega ühtlaseks taignaks. Hoia vähemalt 1 tund külmkapis. Seejärel tee tainast ca 40 pisikest pallikest ning vajuta need jahuse kahvli abil lamedaks. Küpseta 175 kraadises ahjus 20-25 minutit.
3 pk vaniljeküpsist
500 g hapukoort
ca 30 g halvaad, peeneks hakituna
kanget kohvi (immutamiseks)
kaneeli
250 g meelepärast pastat
100 g külmutatud spinatit
250 g lõhefileed
1 küüslauguküüs, peeneks hakituna
200 ml rõõska koort (35%)
75-100 g riivitud juustu
soola, pipart
Praegu kiirustavad näpud kirjutama minu ühest viimase aja lemmikumast toorjuustukoogist, kus koogis tegutsemas röstitud kõrvits, karamellisust tekitav fariinsuhkur ja toorjuust. Tõeliselt hea kooslus, mida soovitan proovida.
500 g ploome
3 sl pruuni suhkrut
0,5 tl kaneeli
1 sl kartulitärklist
75 g martsipani
Krõbediku jaoks:
150 g sulatatud võid
1 dl pruuni suhkrut
2 dl jahu
3 dl kaerahelbeid
Vaniljekaste krõbediku kaaslaseks
3 dl rõõska koort(35%)
2 munakollast
2 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut