Tänahommikuseks postituseks sobiks pigem miskisugune kamakreem, munavõie või kilupirukad. Kilupirukad läksid just ahju, munad keevad pliidil ning kama-karamellikreem ootab oma tarretumist külmkapis, nii et traditsioonilised toidud on täna siiski esindatud. Niikaua, kuni kõik valmib on mul ettenäidata üks imemaitsev mustikane juustukook. Mustikad said loomulikult valitud selleks, et vähekenegi teha ruumi sügavkülma kodutehtud jäätisekarbi paigutamiseks. Kui ma olin koogi meiterdamisega poole peale jõudnud, siis selle koogikese ebaõnnestumine tundus mulle üsna kindel - kate ei küpsenud nii nagu soovisin ning põhi jäi kuidagi ebaühtnane, need detailid osutusid aga koogi mahlasteks plussideks. Päikeselist päeva kõikidele ning põnevat õhtust vastuvõtu jälgimist:)
125 g võid 150 g suhkrut
4 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
50 g jahu
2 muna
3 sl kreemlikööri (Bayleys/Vana Tallin vms)
Täidis:
125 g mustikaid (talvel külmutatud, suvel värskeid)
Kate:
550 g toorjuustu
2 muna
1,5 dl suhkrut
2 sl hapukoort
Põhja jaoks sulata või. Sega kokku kuivained ning lisa juurde munad, sulatatud või ja liköör. Aseta tainas küpsetupaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø22cm) põhjale ning küpseta 180 kraadi juures 12 minutit.
Valmista kate: Sega vahule toorjuust ja suhkur, lisa hapukoor ning munad. Kui šokolaadipõhi on küpsenud vala põhjale külmunud mustikad ning vala peale kate. Küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit, kuni juustukate on küpsenud. Enne serveerimist lase jahtuda paar tundi kuni üleöö.
See sinu "untsu" minek andis minu arvates koogile fantastilise kurvika kuju :)
VastaKustutaAitäh ülihea retsepti eest! Kooreliköör andis põhjale mõnusa magusa meki ning põhi segunes ilusti toorjuustuseguga, jättes imeilusa marmormustri!
VastaKustutaTänasele pidupäevalauale sobis kook suurepäraselt!
Oi ka juba kook proovitud? Tore:) Minule meeldis ka see põhi, sobis imeästi ülemise osaga kokku:)
VastaKustutaJällegi kiidan retsepti autorit!
VastaKustutaVäga mõnus ja tõesti imemaitsev kook, samas lihtne. :)
tänan:)
VastaKustutaTere,
VastaKustutaproovisin ka seda suurepärast kooki, aga tegin vist midagi valesti, alumine kiht tuli väga hea, aga juustukiht vajus täitsa kokku ja jäi ainult paar millimeetrit. Omast arust tegin kõik õpetuse järgi, ainult, et kas oleks pidanud munad vahustama? Või äkki oskate öelda, mis võis valesti minna. Tahaks hirmsasti seda kooki uuesti teha :)
Tänud,
Anneli
Eraldi mune vahustada pole tarvis, küll aga tuleb kate ilusti ära segada. Äkki oli põhjus selles?
VastaKustutaOmastarust segasin küll korralikult - vahustasin toorjuustu ( kasutasin mascarponet -mida Teie olete kasutanud?) suhkruga, lisasin hapukoore ja lahtiklopitud munad. Millegipärast aga kadus see kiht mul ikkagi suisa olematuks :( juba küpsemise ajal hakkasid mustikad välja paistma. Kas põhi tuleks äkki jahutada enne katte peale valamist?
VastaKustutaAnneli
Pea on praegu mõtetest tühi, mõtlen ja kaalun erinevaid variante, et miks ja kuidas. Mustikad kohe kindlasti ei tohi jääda paistma.
VastaKustutaÄkki oli ahjutemperatuur liiga kõrge?
Ahi oli 180 kraadi, küpsetasin 50 minutit... Pean siis vist uuesti proovima, mis seal ikka. Kas mascarpone on iseeenesest OK või võiks mõnd muud toorjuustu katsetada?
VastaKustutaMascarpone sobib küll. Ei oska tõesti välja nuputada, mis toorjuustukiht õhuke jäi.
VastaKustutaKook oli väga hea, kindlasti teen seda millalgi uuesti! :)
VastaKustutaSuurepärane:)
Kustuta