Plaani kohaselt on nii, et kui valmistan pardifileed, siis järgnevad sellele needsamad krõbedad praekartulid. Kogun pannile eraldunud pardirasva ilusti pisikesse anumasse ning asetan külmkappi, et siis sellega mõnel õhtul vägitegusid korda saata kuldpruunide praekartulite näol. Täiesti ausalt võin öelda, et pardifilee valmistamisel on pardirasv lausa imeline asi, mis teeb kõige tavalisemate kartulitega lausa hämmastavaid imetegusid. Miskit gurmeerooga siia ei tule, kuid maitselt on need võluvad ja valmistusviisilt lihtsad. Pealegi on see suurepärane võimalus pardist eraldunud rasva kuskil maitsvalt ära kasutada. Kuna filee küpsemise ajal on soola juba pannile lisatud, siis kartulite praadimisel võib meresoola vaid minimaalselt lisada. Veidi magedama-maitse eelistajad võivad sootuks soola hiljem lisamata jätta.
kartuleid, kooritud
pardirasva kartuleid, kooritud
meresoola