Äärmiselt mõnus on valmistada kodus selliseid toite, mida tavaliselt oled harjunud poest soetama. Kodu-tehtud majonees on nüüd küll üks selline asi, millest ma olen sel nädalavahetusel täiesti sõltuvuses olnud. Avastasin selle olevat ideaalse võileivamäärdena - katteks mitte midagi- lihtsalt värske leivaviil koos ohtra koduse kreemja majoneesiga või siis soovitan peale uhada katteks paar keedumunaviilu.
Pole midagi öelda - ikka mitmeid kordi etem kraam, kui see mida poeriiulitelt koju saab tuua. Valmistamine on kiire ja lihtne ning väärib igati seda 5 minutit valmistusaega, mis majoneesi tegemisele kulub. Äärmiselt mõnus on asetada taldrikusse peotäis värskeid erinevaid salatilehti, veidike rohelist sibulat ning selle peale asetada kergelt keedetud munasektorid ja siis lusikatäied sedasama majoneesi - super. Retsept on mugandatud endale meelepäraseks majoneesi baasretseptidest.
2 munakollast
1 tl sinepit
1 sl sidrunist pressitud mahla
näpuotsatäis jahvatatud musta pipart
1,5 dl oliiviõli
suhkrut, meresoola
Mikserdades sega omavahel ühtlaseks massiks munakollased, sinep, sidrunimahl ja pipar. Hakka tasapisi (samal ajal mikserdades) juurde lisama õli. Õli lisamisega ära kiirusta, pigem lisa seda aeglaselt. Seejärel maitsesta majoneesi suhkru ja soolaga.
Mõned tähelepanekud:*Majoneesi valmistamiseks peavad komponendid olema toasoojad;
*Parema tulmuse saamiseks lisa õli munasegusse tasapisi;
*Kodust majoneesi säilita õhukindlalt külmkapis;
*Kodune majonees ei säili väga kaua - ca 5 päeva
*Valmista majoneesi ka erinevate lisanditega - küüslaugumajonees, ürdimajonees, vürtsikas majonees.