Küpsetamata kookide ja magustoitude ilmumine siia blogisse annab märku sellest, et asun suvilas, kus ahju saab kasutada vaid puupliidi kütmisel. Ilm on soe, toas kuumust enam kui küll ning seetõttu peab pliidi kütmine sügisesse lükkuma. Ja just seetõttu valmibki enamik toidust õues, olen suurema osa oma köögivarustusest juba ammu õue grill-laua peale kolinud. Pannkoogihommikud värskes õhus valmistatuna on juba mitmendat päeva menüüs. Pealegi pidin viltu vedanud katsetusena ebaõnnestunuks tunnistama terve suure kausitäie jäätisemassi. Õnneks valmivad sellest üsnagi rammusast jäätisemassist lihtsalt suurepärased pannkoogid. Kohupiimased, toorjuustused, vahukooresed - ühesõnaga kõigest heast, mida lõpptulemusena ise-tehtud jäätis sisaldama pidi.
Siis on veel päevakorras külmsupid, grillimised ning õhtused soojad grillitud juustusaiad, mis pärast õhtust rannaskäiku on kui taevaõnnistus tühja kõhu täiteks koos piparmünditeega....mõnus. Kusjuures grillahi, mis nostalgilisi juustusaiu valmistab on juba omaette uunikum ja seisnud köögis aukohal niikaua kuni mina mäletada suudan. Peal on veel ilusti venekeelsete tähtedega kirjutatud sõna "Гурман".
Ja siis on menüüs loomulikult küpsetamata koogid, siin üks päris kiiresti valmiv ja hästi õnnestunud toorjuustukook. Kaunistuseks peal just need marjad, mida peenramaalt, puudelt või metsa alt leida on. Šokolaadikreem juustukoogi keskel on veel lisaks väikene maitserõõm.
360 g šokolaadimaitselisi küpsiseid180 g võid
kaneeli 200 g toasooja šokolaadikreemi (nutella on hea valik)
200 g rõõska koort (35%)
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
mureleid (serveerimiseks)
Purusta küpsised ja sulata või. Sega need kaks komponenti omavahel kokku, lisa kaneel ning vooderda sellega lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhi ja ääred. Aseta külmkappi tahenema.
Sulata veevannil šokolaadikreem pehmeks ning aseta vormi küpsisepõhjale. Pane kook tagasi külmkappi.
Vahusta koor ning sega kokku eelnevalt lahtisegatud toorjuustuga. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks massiks. Pane segu koogivormi šokolaadikreemile ning aseta kook külma tahenema vähemalt kuueks tunniks kuni üleöö. Serveerimisel aseta koogile hooajalisi marju.