Küpsetamata kookide ja magustoitude ilmumine siia blogisse annab märku sellest, et asun suvilas, kus ahju saab kasutada vaid puupliidi kütmisel. Ilm on soe, toas kuumust enam kui küll ning seetõttu peab pliidi kütmine sügisesse lükkuma. Ja just seetõttu valmibki enamik toidust õues, olen suurema osa oma köögivarustusest juba ammu õue grill-laua peale kolinud. Pannkoogihommikud värskes õhus valmistatuna on juba mitmendat päeva menüüs. Pealegi pidin viltu vedanud katsetusena ebaõnnestunuks tunnistama terve suure kausitäie jäätisemassi. Õnneks valmivad sellest üsnagi rammusast jäätisemassist lihtsalt suurepärased pannkoogid. Kohupiimased, toorjuustused, vahukooresed - ühesõnaga kõigest heast, mida lõpptulemusena ise-tehtud jäätis sisaldama pidi.
Siis on veel päevakorras külmsupid, grillimised ning õhtused soojad grillitud juustusaiad, mis pärast õhtust rannaskäiku on kui taevaõnnistus tühja kõhu täiteks koos piparmünditeega....mõnus. Kusjuures grillahi, mis nostalgilisi juustusaiu valmistab on juba omaette uunikum ja seisnud köögis aukohal niikaua kuni mina mäletada suudan. Peal on veel ilusti venekeelsete tähtedega kirjutatud sõna "Гурман".
Ja siis on menüüs loomulikult küpsetamata koogid, siin üks päris kiiresti valmiv ja hästi õnnestunud toorjuustukook. Kaunistuseks peal just need marjad, mida peenramaalt, puudelt või metsa alt leida on. Šokolaadikreem juustukoogi keskel on veel lisaks väikene maitserõõm.
360 g šokolaadimaitselisi küpsiseid180 g võid
kaneeli
200 g toasooja šokolaadikreemi (nutella on hea valik)
200 g rõõska koort (35%)
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
mureleid (serveerimiseks)
Purusta küpsised ja sulata või. Sega need kaks komponenti omavahel kokku, lisa kaneel ning vooderda sellega lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhi ja ääred. Aseta külmkappi tahenema.
Sulata veevannil šokolaadikreem pehmeks ning aseta vormi küpsisepõhjale. Pane kook tagasi külmkappi.
Vahusta koor ning sega kokku eelnevalt lahtisegatud toorjuustuga. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks massiks. Pane segu koogivormi šokolaadikreemile ning aseta kook külma tahenema vähemalt kuueks tunniks kuni üleöö. Serveerimisel aseta koogile hooajalisi marju.
Just panime külmkappi :D Tundub imehea.
VastaKustutaLoodetavasti on meeltmööda see hea kiiresti-valmis kook:)
VastaKustutaKas šoko-küpsiseid umbes sama hea maitsega ka koduste vahendite ja e-vaba valmistada saab?
VastaKustutaMäletamist mööda etikett näis tootel küllalt kirju.
Loomulikult saab, peaksingi selle lihtsa retsepti ka üles panema.
VastaKustutaTeen nii:
3 dl jahu
0,5 dl kartulitärklist
0,5 dl kakaopulbrit
1 dl suhkrut
veidi soola
125-150 g toasooja võid
Sega suhkur ja või, lisa kuivained ning sõtku tainaks (vajadusel lisa 1tl vett). Rulli küpsetuspaberil lahti ning küpseta ahjus 180 kraadi juures kuni küpsis omandab kuldse jume - ca 15-20 min.Lase jahtuda ning siis pudenda see koogipõhjaks:)
Suured tänud.
VastaKustutaKook on muide vägagi asjalik, valgele täidisele gramm kangemat jääb veider hapukas-promilline mekk kreemil.
Head nädalavahetuse jätku!
Super hea oli. Kaks korda sai tehtud, sõime vaarikatega. Maitsev ja kiire.
VastaKustutaStella - rõõm kuulda:)
VastaKustutaTegin ka üleeile selle koogi ära! Suuuper hea! :)
VastaKustuta:)
VastaKustutaNüüd ju mustikad, vaarikad, mustsõstrad valmis, saab nendega ka teha:)
Tundub imemaitsev! Kui šokolaadiküpsiseid poest osta, siis milliseid soovitad?
VastaKustutaMinul olid olemas ekstra küpsised. Muidugi, kui veidi uhkemaks kooki teha, siis võib kasutada domino küpsiseid:)
VastaKustutaAga kas kook digestive küpsisega ka hea jääb? mõtlen just shokolaadi kreemiga. Muidu toorujuustu kookidega küll sobib.
VastaKustutaPS! Minu lemmik blogi :)
:) Sobib ikka!
VastaKustutaPanin veel shokolaadikihi peale banaanilõigud ja lükkasin kogu kupatuse külma, hommikul kaunistan "hooajaliste" maasikatega ning voilaa! retsept igaljuhul tundub väga ahvatlev!
VastaKustutaohhoooo, kusjuures, ma praegu kujutaks ette banaaniviilude peal veel veidi karamellipudingut:) .... kui juba, siis juba;)
KustutaAga kui mureleid pole praegu võtta, siis mis veel sobiks sinna peale? :)
VastaKustutamustikad, ploomid, pohlad:)
KustutaPanin maasikaid, mis on küll poest ostetud, kuid parajalt hapukad ning tasakaalustavad koogi magusust. :) Ja lisasin ka purustatud mandleid. Ülimaitsev kook! :)
VastaKustutaRõõm kuulda:)
KustutaKas täidise sisse võiks pisut ka sulatatud valget šokolaadi panna, mis massi paremini koos hoiaks või pole see vajalik?
VastaKustutaÜldiselt pole see vajalik, aga kui on soov, et kook kiiremini taheneks, siis loomulikult võib valget šokolaadi täidisesse lisada.
Kustuta