30. detsember 2011
Pardikoiva-confit - üks väga hea retseptike
29. detsember 2011
Sibula ja küüslauguga marineeritud lõhelõigud
27. detsember 2011
Eesti Maitsed ja Dame de Fleur
Foto võetud Dame de Fleur FB-lehelt
24. detsember 2011
Maitsesool - viimase hetke kingimure lahendaja
Selline kiire mõte jõuluhommikul. Kauneid jõule ja maitsvaid kingitusi;)
22. detsember 2011
Kaeraküpsisetrühvlid
19. detsember 2011
Tšilliselt kuum jõulujook vahustatud piimaga
18. detsember 2011
Kodutehtud (jõulu)sink
Kõik algas sellest kui paar kuud tagasi (täpsemalt sügisel septembris) juhtusin täiesti juhulikult singi valmistamise ajal samasse kööki ühe nö vana-kalaga, kes sellist koduse singi tegu kuus mitu-mitu korda ette võtab. Parim variant on ju ennast kokale külge haakida ning pidevalt küsimuste tulvas kokale närvidele käia. Tegelikkuses on sellise singi valmistamine (maitse on lihtsalt oivaline) ülilihtne. Peab olema lihtsalt piisavalt suur pott seapeade keetmiseks veidike maitseaineid ja sepakäed, et äsja keedetud lihast luud kätte saada. Muud imet siin ei olegi, külmkappi tahenema ning järgmisel päeval söögiks lauale.
15. detsember 2011
Šokolaadi - juustukook küpsistega
4. detsember 2011
Soolapähklitega valge šokolaadi krõbedik
kogusest piisab nelja kingitkoti täitmiseks
200 g valget šokolaadi
75 g soolapähkleid, kergelt peenemaks hakitud
100 g maisirõngaid
Murra šokolaad tükkideks ning sulata veevannil. Sega kokku maisirõngad ja pool soolapähklikogusest. Lisa sulatatud šokolaad. Sega ning laota mass küpsetuspaberile või jaota segu muffini-vormidesse. Raputa peale ülejäänud soolapähklid ning lase jahedas (mitte külmkapis) taheneda ca 1 tund.
1. detsember 2011
Sibula-köögiviljasupp punase veini ja röstitud mandlilaastudega
kolmele või neljale (oleneb kui suur nälg on:))
1 sibul, peeneks hakituna
1 küüslauguküüs, viilutatud
1 dl punast veini
500 g köögiviljapuljongit
100 g porgandit (koorimata kogus)
200 g kaalikat (koorimata kogus)
1,5 dl rõõska koort (10%)
Peale:
röstitud mandlilaaste ja seemneid
oliiviõli
Prae hakitud sibul ja küüslauguküüneviilud õlis klaasjaks, lisa punane vein ning kuumuta 5-7 minutit. Seejärel lisa köögiviljapuljong ning kooritud ja väiksemateks tükkideks lõigatud juurviljad. Keeda seni kuni juurviljad on pehmed.
Püreesta supp mikseriga. Lisa koor ning kuumuta segades veidi. Serveeri suppi koos ahjus kuldseks röstitud mandlilaastude ja seemnetega. Piserda kõige peale veidi oliiviõli.