Ei ole mitte-midagi paremat kui äsja ahjust tulnud kodune leib või pehme ning end lausa sööma kutsuv saiapäts. Kasutan võimalust ning lõikan endale alati koheselt paar viilu värskelt valminud küpsetist, millele määrin peale paraja koguse võid, millele peale raputan soolahelbeid. Tõsi, sõi sulab ära, kuid seda on tunda soojas saiaviilus täiesti äratuntavalt hästi.
Niisiis on tegelikult jutt minu hiljuti valmistatud juustukeeksist, kus ei pea piirduma vaid ühe juustusordiga. Kui külmkapis leidub veel miskit, võib uhada tainasse sinihallitusjuustu või suitsujuustu või parmesani või ükskõik milliseid meelepäraseid juustusorte. Ühe tõelise juustusõbrana näitan ma suurelt rohelist tuld. Minule isiklikult meeldib kasutada tugevama maitsega juuste, sest tavapärane eesti juust kipub kuidagi lahjaks jääma, vähemalt minu arvates. Kui aga erinevaid juuste külmikus ei leidu, võite piirduda ka ainult ühe varinadina, nagu retseptiski. Retsepti maitse ja lihtsus väärivad proovimist. .... ja teate, kui paari päeva pärast pole see keeks veel millegipärast oma lõppu leidnud, siis röstige paar viilu rösteris - see on kui selle küpsetise uuestisünd;)