Mul tundub
viimasel ajal magusasoon kuidagi kadunud olevat. Esmalt löövad silmad särama
mõni hea soolane suutäis, kui kuhjaga magusat. Loodetavasti on see siiski
mööduv nähtus..... kuid siiski-siiski on üks kook, mis suutis hetkeks magusasoone
üles leida. Võib juba etteruttavalt öelda, et veidike apelsinimaitset
šokolaadises glasuuris on justkui kokkuloodud kooskõla. Iseenesest on tegemist
ühe minu lemmikkeeksi retseptiga, mis veidi mugandatud rikkalikumaks
ning mahlasemaks keeksikoogiks.
Viiludeks
lõigatuna saab sellest keeksist ilmatuma palju tükke - umbes 15, ma pakuks.
Nii, et veidi suuremale seltskonnale pakkumiseks soovitan plaani võtta kohe
kindlasti.
175 g võid
100 g toorjuustu
225 g suhkrut
3 muna
3,5 dl jahu
0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 sl vaniljesuhkrut
1 apelsini riivitud koor
100 g toorjuustu
225 g suhkrut
3 muna
3,5 dl jahu
0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
1 sl vaniljesuhkrut
1 apelsini riivitud koor
Täidis:
450 g toorjuustu
75 g hapukoort
1 apelsini riivitud koor
150 g valget šokolaadi
450 g toorjuustu
75 g hapukoort
1 apelsini riivitud koor
150 g valget šokolaadi
Kaunistamiseks riivitud valget
šokolaadi
Immutamiseks piima
Immutamiseks piima
Sega vahule või, toorjuust ja
suhkur. Lisa pidevalt segades ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel ning
lisa või-segule. Kõige viimasena sega sisse riivitud apelsinikoor. Pane tainas
küpsetuspaberiga vooderdatud 1,6 liitrisesse keeksivormi. Küpseta 150 kraadi
juures 1 tund ja 30 minutit. Lase seejärel jahtuda pool tunnikest
Täidise valmistamiseks sega vahule
toorjuust ja hapukoor, lisa riivitud apelsinikoor. Sulata šokolaad vesivannil
ning sega sisse toorjuustusegule. Pane külmkappi tahenema.
Lõika jahtunud keeks
horisontaalselt neljaks (Keeks on pealt veidi kumer, kuid selles pole miskit
hullu) ning pane keeksipõhi küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Immuta
põhja piimaga ning määri peale toorjuustukreem. Kata keeksiplaadiga. Immuta
ning kata jällegi toorjuustuglasuuriga. Korda tegevust seni, kuni asetad peale
kõige pealmise keeksiplaadi. Määri kõige peale toorjuustusegu, kuid jäta segu
veidi alles. Sellega saad pärast määrida küljed. Lase koogil taheneda ja
maitsestuda vähemalt 2 tundi.
Seejärel määri küljed samuti
toorjuustuga ning kata riivitud šokolaadiga.
lihtsalt oivaline :) läheb kindlasti kordamisele!
VastaKustutaTore:) Minu perele oli ka see kook meeltmööda:)
VastaKustuta