Just alles (täpsemalt eelnev postitus) rääkisin ühest põnevast toiduprojektist nimega Pille Toidukott. Nüüd, kus ma iganädalaselt selle projekti raames õhtusöögimenüüsid koostan, vaatan ja mõtlen ka ise pidevalt selles suunas ringi. Uitan mõtetega ringi turul ja toidupoes, millised valikud oleksid hooajaliselt õhtusöögiks sobivad, kerged ja tervislikud. Loomulikult koostan menüüsid ka vanadele headele ja lemmikutele tuginedes, mis pärinevad minu siinsest blogist ja linnulihablogist. Siiski, aga püüan oma parima anda ning pakkuda ka miskit uut ja põnevat. Loomulikult
peab olema iganädalaselt menüüs ka kala ja kuna täna on neljapäev, kus
see päev nädalas on tuntud kui kalapäev, siis ka selleteemaline
postitus.
Parmesan ja üldse tugevamaitselised juustud on minu vaieldamatud lemmikud. Hiljuti äkkreisina Soomet külastades unustasin ennast vist tunnikeseks juustuleti äärde ning tahtsin klaasistunud silmadega toidukorvi haarata kõike, mis vähegi kangema juustulõhnaga oli. Siinses kalaretseptis on tugevamaitselise roll parmesanil, mis kastmesse imehästi sobib. Kala selles samas kreemjas parmesani-kastmes on justkui kokkuloodud - kõrvale killuke värskendavat kodujuustusalatit ning nii see kiire õhtusöök valmibki.
neljale
4 küüslauguküünt
3 sl riivitud ingverit
600 g kalafileed (soovitavalt ahvenat või turska)
soola, pipart
jahu
6 dl rõõska koort (35%)
100 g parmesani
kimbuke värsket tilli
3 sl riivitud ingverit
600 g kalafileed (soovitavalt ahvenat või turska)
soola, pipart
jahu
6 dl rõõska koort (35%)
100 g parmesani
kimbuke värsket tilli
Kodujuustusalat:
200 g kodujuustu
50 g kurki
2 muna
2-3 sl värsket tilli, hakituna
soola, pipart
200 g kodujuustu
50 g kurki
2 muna
2-3 sl värsket tilli, hakituna
soola, pipart
Riivi kooritud küüslauguküüs ning ingver peene riiviga. Määri saadud seguga
kokku kalafileed. Hõõru kokku soola ja pipraga ning jäta 15 minutiks
maitsestuma (samal ajal võib valmistada salati). Seejärel kuumuta pannil õli.
Püherda fileesid jahus ning pane pannile küpsema seniks, kuni alumine pool on
muutunud kuldseks. Pööra fileed ümber, lisa rõõsk koor, juust ning hakitud
till. Lase haududa 3-5 minutit.
Kodujuustusalati valmistamiseks: keeda munad (10 min). Haki kurk ja munad
väikesteks kuubikuteks. Sega kokku kodujuust, kurgikuubikud, muna ning till. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri koos kalaga.
Tegin tursaga ja tervislikkuse huvides kohvikoorega. Tuli väga maitsev, ainult, et koor läks haududes millegipärast tükki, ei tea, millest see võis olla? Liiga suur kuumus? Või juhtubki kohvikoorega nii? Ei tohiks ju. Eks proovin järgmine kord ikka rõõsa koorega! Aitäh hea retseptiidee eest!
VastaKustutaRõõsk koor (35%) püsib paremini ning ei lähe niimoodi tükiliseks. Võimalik, et võis olla ka liiga suur kuumus. Samuti võis põhjus olla selles, et koor oli täielikult külmkapikülm.
KustutaSoovitan proovida rammusama koorega;)