Õunakookide tõeliseks koogi-kiirabiks võib vist nimetada lihtsat õuna-kohupiimakooki tordipulbrist. Postitasin kunagi selle retsepti blogisse lihtsalt endale meeldejätmiseks, kui on vaja valmistada kiirelt miskit head. Seesama kook on aga saanud üheks külastatumaks postituseks õunaküpsetiste seas (sama populaarsuse osaks on saanud ka Lihtne õunakook). Mis tõestab jällegu, et lihtsates asjades peitub võlu.
Lihtsus toob jutu ka alloleva koogini, mis sisaldab samuti tordipulbrit, õunahooajale kohaselt parajalt õunu ning karamellist toorjuustukreemi. See viimane annab koogile äratuntavalt meeldiva karamellise meki. Ületamatuid raskusi antud koogi tegemisel ei ole, nagu ikka pane pulber võitükikestega kihiti, vahele õunatükid ning karamellikreem ja siis see kook ahju seejärel rändabki. Maitselt on kook kiiduväärt hea ning mis seal imestadagi - tugeva maitsega karamellikreem, teeb koogi äärmiselt mõnusaks toffee-maitseliseks küpsetiseks.Kook läheb kindlasti kordamisele, kui kiirelt miskit head vaja valmistada.
Loomulikult on praegu küpsetamisega kiired ajad, tahaks ju proovida uusi ja põnevaid õunakooke, samas ei saa küpsetamata jätta vanu häid lemmikuid. Seetõttu möödubki praegu sügisene aeg erinevate õunu sisalduvate küpsetiste lainel. Käisin hiljuti suvilas saaki korjamas ning saabusin koju arooniate, viinamarjade, kurkide-tomatite, kimbu piparmündilehtede ja saaki täis õunakastiga. Nendest samadest õuntest on järgi veel veidikene, nii et täna on juba plaan valmistada Apple pie minikoogikesi, mis on mul meeles mõlkunud juba suve algusest:)
1 pk Erika tordipulbrit
200 g võid
1 kg õun (puhastamata kogus)
2 pk karamelliga toorjuustukreemi (Farmi)
0,5 tl kaneeli
200 g võid
1 kg õun (puhastamata kogus)
2 pk karamelliga toorjuustukreemi (Farmi)
0,5 tl kaneeli
Kata küpsetuspaberiga kandiline (20x29cm)
või ümmargune (läbimõõt 24cm) koogivorm ning raputa selle põhjale pool
tordipulbri kogusest. Selle peale laota õhukesed võiviilud(100g). Puhasta,
koori ja tükelda väiksemaks õunad ning pane vormi.
Sulata toorjuustukreem vesivannil
pehmeks ning vala õuntele, raputa peale kaneel. Seejärel pane peale ülejäänud
tordipulber, mille peale laota võitükid. Küpseta 175 kraadi juures 45-50
minutit. Lase jahtuda vähemalt 30 minutit ning asu aga sööma. Külm piim on lausa kohustuslik:)
Kook näeb väga isuäratav välja, aga mind huvitab, kust selliseid vahvaid punaseid kaste on võimalik soetada?
VastaKustutaOi, see kast on soetatud umbes 3 aastat tagasi. Päris täpselt ei mäletagi kus kohast täpsemalt, aga pakun et see sai ostetud Home4You kauplusest.
VastaKustutaSelliseid kastikesi võib aga äkki leida ka Tallinnast - Muster kauplusest? Seal on igasugu põnevaid asju. Ise haaraks sealt kohe terve poe koju kaasa:)
Mul oleks väike soovitus - Retsepti koostisosad ja valmistamine võiks olla järjest,
VastaKustutaühe lõiguna. Pildid on küll ilusad, aga raske on niimoodi retsepti tervikuna vaadata.
Aga selle retsepti proovin kindlasti ära :)
Annika
Mulle igasugune tagasiside meeldib - tänud:). Panen selle järgmiseks korraks kõrva taha:)
KustutaOlen seda kooki juba kaks korda teinud ja see on imehea! Isegi mees kiidab ja ta kiidab harva kooke ja muud magusat :)
VastaKustutaSeda on tore kuulda:) Minul ka juba teine küpsetamine selle koogiga seljataga:)
KustutaNo see retsept andis vastuse, miks juba mitmes poes Erika tordipulber riiulitelt otsas on:DDD
VastaKustutaSain koogi tehtud ja ütleks, et liiga magus tuli minu jaoks. Mõtlesin, et paneks järgmine kord näiteks ühe toorjuustukreemi asemele maistestamata toorjuustu, kas see võiks maitset mahedamaks teha? Või siis kasutada ülihapusid õunu selliste tavaliste poolmagusate asemel?
VastaKustutaParimate soovidega
Tagasisidealdis
Annika :)
Kui tundub, et liiga magus tuli, siis võib kasutada ilusti ühe karamellise toorjuustu asemel tavalist toorjuustu.
KustutaÜlihapud õunad võivad ka kasuks tulla, kui neid kuskilt leida on. Siiski aga hääletaksin selle esimese variandi ehk siis tavalise toorjuustuga asendamise poolt:)
Stockmannist, Rimist, Solarise toidupoest ei ole leida Erika tordipulbrit, on vaid Erika kakaotordipulbrit. Kas Juubeli tordipulber sobiks ka?
VastaKustutaTegelikult ongi kautusel see Erika kakaotordipulber. Minu arvates rohkem erinevaid erika nimelisi tordipulbreid olemas ei ole. (Vaatan, et retseptis ei täpsustanud kakaotordipulbrit)
KustutaAga loomulikult võib teha ka juubeli tordipulbriga:)
Ok, jätsin Erika kakaotordipulbri ostmata, pahandasin veel Stockmanni müüjaga, et telefonitsi ütlesite, et on, aga reaalselt on ainult kakaotordipulber:). Google otsingus Piltide alt annab kohe Vilma Tordipulber Erika ja seda ma otsisin. No ma siis seekord teen juubeli tordipulbriga.
VastaKustutaMa olen kindel, et tuleb sama hea. Kusjuures tegelikult plaanisingi algselt teha seda retsepti juubeli tordipulbriga, aga kuna mul kapis laiutas ainult seesama Erika kakaotordipulber, siis tegin sellega:)
KustutaJah, tuli väga hea ka juubelitordipulbriga:), mõnusalt krõbe ja karamelline :).
Kustutatore:) ma vist teen ka seda kooki ükspäev just juubelitordipulbri ja pirnidega. Sõbranna tõi terve koti koduaia pirne, mis vajavad nutikalt ära kasutamist:)
KustutaOlen su blogi tihe külaline ning iga kord imestan, et kuidas nii maitsvate küpsetiste kõrval on võimalik nii imepeenikeseks jääda :) Mitmed uued retseptid on sinu blogist minu lauale jõudnud ning kiidusõnadest ei jää kunagi puudu. Jätka samas vaimus! :)
VastaKustutaju ma need söödud küpsetiste kogused oma igapäeva tegemiste ja sagimistega maha jooksen:)
KustutaTänud toreda kommentaari eest - teeb laupäevahommiku kohe rõõmsamaks.
Kas selle koogi võib ka päev enne serveerimist valmis teha? Või on see soojalt maitsvam?
VastaKustutaIkka võib. Järgmisel päeval ongi maitsed ilusti ühtlustunud.
VastaKustutaVäga väga maitsev kook! Lugesin küll retsepti mitu korda, aga ikka jäid 100g võiviilud koogi keskel minu silmade jaoks õunaviiludeks. Seega lisasin kogu või koguse koogi peale. Kuna aga õunad on niivõrd mahlased, siis tuli sellest hoolimata väga maitsev kook! Alles nüüd lugesin, et vahelt jäi või hoopis puudu :).
VastaKustutaMina tegin ka 1 paki karamelli toorjuustukreemiga ja 1 paki maitsestamata toorjuustuga.
Suur aitäh retsepti eest!
Rõõm kuulda. Kui tegemist mahlaste õuntega, siis võib teinekordki või kogemata välja jätta:)
KustutaSee kook on supermaitsev, olen seda korduvalt valmistanud ja alati saab liiga kiirelt otsa. Hetkel aga elan välismaal ja no mitte kuskilt ei leia karamellitoorjuustukreemi. Siit küsimus - millega seda asendada võiks, et kook ikka imehea saaks?
VastaKustutaKui seal leiduks iirise kastet, siis seda saaks toorjuustuga segada. Ma arvan, et nii tuleks täiesti originaalile sarnane koogike välja:)
KustutaIirise kastet siin ikka leiab :) Suur tänu idee eest, proovin järgi
VastaKustuta