Ma olen oma retseptipostitustega, mis valmisid "Sööme ära " kampaania tarbeks, lootusetult maha jäänud. Sellegipoolest püüan kõik retseptid tasapisi ka siia blogisse ilusti üles riputada. Hetkel aga tundub, et lähtun ütlusest: tasa ja targu:)
Kampaanias olevate retseptide näol on tegemist minu mõndade lemmikretseptidega ning seetõttu on need ka sagedased külalised meie pere tavamenüüs. Järgnevalt üks retsept, mida olen aastaid ja aastaid valmistanud suvilas. Tõsi, tihtipeale varieerub juurikate valik vastavalt sellele mida peenral või suvila poes pakkuda on. Vaatamata sellele on aga tegemist väga mõnusate pannkookidega, mis sobivad hommikuseks maiustamiseks või lisandiks lõunasöögi kõrvale. Keda videoõpetus huvitab, siis seda saab näha siitsamast postituse alumisest poolest.
6tk
250 g porgandit
250 g kartulit
150 g suvikõrvitsat
10 cm jupp porrut
150 g riivitud juustu
2 sl jahu
1 muna
1 tl soola
näpuotsatäis pipart
250 g kartulit
150 g suvikõrvitsat
10 cm jupp porrut
150 g riivitud juustu
2 sl jahu
1 muna
1 tl soola
näpuotsatäis pipart
Riivi jämeda riivipoolega porgand, kartul ja suvikõrvits, Haki porru
peeneks. Sega need kõik omavahel kokku. Seejärel lisa segades juurde ülejäänud
ained. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pätsid ning vajuta käega
laiemaks. Küpseta pöördõhuga reziimil 200 kraadi juures 15- 20 minutit.
Serveeri hommikul koos maitsestamata jogurti või hapukoorega või lisandina lõunasöögi kõrvale.
No mis ma oskan öelda - aitäh tänase lõuna eest! Just täpselt need koostisosad, ei vähemat ega peaaegu et ka rohkemat, mul külmikus vedelesid ning olin just üsna vastumeelselt end poodi sättimas, kui... Nii et ideaalne ajastus selle retsepti avaldamisega. Väga maitsev oli! :)
VastaKustutaNo seda on küll nüüd tore kuulda, et retsept juba proovitud ning õigel ajal hädast välja aitas:)
KustutaUskumatu kui hea.Aitäh!Köögivilju mitte armastav mees sõi ja kiitis-see tähendab meie peres et ikka tõesti maitsev peab olema. :) Triin
VastaKustutaSeda on rõõm kuulda. Minu meespool oli ka üllatunud nende maitsest, kui neid esmakordselt tegin:)
KustutaAga kui mu ahi ei tea, mis on pöördõhk? Mida soovitad?
VastaKustutaSiis võib küpsetada täiesti tavalisel režiimil, aga 220 kraadi juures:)
VastaKustutaKas see asi on parem soojalt või külmalt?
VastaKustutaSiinkohal on see täiesti maitse asi. Jahtunult on maitsed meeldivalt ühtlustunud ning maitseb äärmiselt hästi. Samas kohe süües on jälle soojad:)
KustutaÜlimaitsvad tulid, teen neid varsti veelgi. :) Pöördõhuga ahju pole ja küpsetasin 200kraadi juures ning tulid väga head.
VastaKustutaVäga, väga head! Kuna olen suur küüslaugu armastaja, lisasin pressitud küüslauku sellesse retseptigi ning tulemus oli super! :)
VastaKustuta