Kui suured võileibade armastajad Teie olete? Minul on võileibadega jälle omamoodi suhe. Kui mul on ahjust tulnud värske leib või sai, siis PEAB mul olema peale määrimiseks taluvõid ning veidike meresoola - rohkem pole vaja. Küll aga, kui kõht näitab tühjenemise märke, siis on vahest hea ehitada valmis mõni toitev (mis peab olema ka mahlane) võileib, mis kergema lõunasöögi või õhtuse kehakinnituse eest. Niisiis 10 lihtsat ja maitsvat retsepti - pole üldsegi mitte keeruline valmis meisterdada:)
Kümme võileivaretsepti valmisid Leiburi uute röstkuklite jaoks. Needsamad 10 retsepti on leitavad Selverites uute röstkuklite jaoks valminud retseptivihikutest (täpsemalt on leitavad sealt, kus saab ka Selveri retseptilehti). Võib aga ka piiluda internetis uute toodete jaoks valminud erilehele.
Selleks, et veidike isu tekitada, siis alljärgnevalt 2 mõnusat ja ülimalt kiirelt valmivat võileivaretsepti. Kõik kööki:)
Üks õige klubivõileib peab
koosneba nii mitmest komponentidest, nagu külmkapis parasjagu olemas on. Mida
rohkem, seda uhkem. Retseptis olevat hapukapsast kartma ei pea, sest see lisab
lõppmaitsele viisakat mahlasust.
neljale
4 röstkuklit
majoneesi
salatilehti
16 salaamiviilu
4 sl hapukapsast
150 g mozzarellat
125 g suitsukanliha
pipart
majoneesi
salatilehti
16 salaamiviilu
4 sl hapukapsast
150 g mozzarellat
125 g suitsukanliha
pipart
Määri kuklite lõikepindadele majonees ning kata salatilehtedega. Aseta
alumistele kuklipooltele salaamiviilud (1 kuklipool = 4 salaamiviilu). Seejärel
laota peale hapukapsas. Lõika mozzarella õhukesteks viiludeks ning laota need
hapukapsale. Raputa peale veidi pipart ning kata siis suitsusingiga. Aseta
peale ülemised kuklipooled.
PS! Soovi korral paku neid kahe-ampsu võileivana, nagu
pildil. Torka võileivast läbi 4 grill-/võileivatikku ning lõika siis
võileib neljaks viiluks.
Pestoga juustusaiad
Selle retsepti puhul kehtib
kohe kindlasti ütlus - less is more. Vähestest komponentidest võib valmistada
miskit eriti lihtsat ja mugavat. Need ahjusoojad krõbedad saiad sobivad
niisama maiustamiseks või õhtuseks näksimiseks.
neljale
4 röstkuklit
oliiviõli
pestot
150 g riivitud juustu
oliiviõli
pestot
150 g riivitud juustu
Poolita kuklid ning laota need lõikepinnad allpool küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile, Piserda kuklitele peale oliiviõli ning küpseta seejärel ahjus 200
kraadi juures seni kuni need on pealt kuldsed (ca 7-10minutit).
Seejärel määri küpsenud kuklite lõikepindadele endale sobivas koguses
pestot. Raputa peale enamus riivjuustust (jättes veidi hiljem peale
raputamiseks). Seejärel pane saiad veel ahju küpsema, kuni juust on sulanud ja hakkab kergelt mullitama.
Võta ahjust, raputa peale varasemalt kõrvale jäänud riivjuustust ning serveeri.
Ooooh.. võileivad on mu lemmikud! Lisaks ka enda lemmikvõiku retseptikese.
VastaKustutaleib, hummus, röstitud kana, grillitud marineeritud paprika- hakitud, peeneks hakitud marineeritud jalapeno.
Muah!
Siin õhtusel tunnil hakkab kõht nüüd selle peale täiesti korisema:)
Kustuta