See on üks häbematult lihtne, kuid see-eest nii maitsev retsept, kus lõhe on veidikeseks ajaks pistetud marinaadi. Seekord on marinaadis peaosalisteks soja ning ingver. Lihtne, lühike ja kiirelt valmiv retsept, mis valmis tegelikult algselt Leiburi uue toote jaoks. Nimelt tuli alles hiljuti poeriiulitele müügile Leiburi kaerasüda, mille puhul on tegemist sellise nö terviseampsuga - sisaldab see rohkelt kaerakiudu beetaglükaani, mis aitab alandada kolesoroolitaset inimese kehas (täpsemalt infot saab ka SIIN). Võin kinnitada, et tegemist on äärmiselt mõnusa palaleivaga, millel puudub üldiselt lapikleibadele omane kuivus. Minule meeldis konkreetselt sellel kaerapalal kooslus sulatatud juust ja lõhe, aga eks see maitse asi ole, kes on ikka või usku, see jäägu oma maitsemeeltele truuks.
Alljärgnevalt on pandud marinaadi üks keskmise suurusega lõhefilee, aga ilma süümepiinadeta võib koguseid suurendada, vastavalt sööjate arvule või isule.
Marinaad:
200 g lõhefileed
2 sl heledat sojakastet
1 tl sidrunist pressitud mahla
2 tl peenelt riivitud ingverijuurt
Serveerimiseks:
röstsaia, kaerapala vms
sulatatud juustu või võid
värket tilli, peeneks hakituna
soola, pipart
Alljärgnevalt on pandud marinaadi üks keskmise suurusega lõhefilee, aga ilma süümepiinadeta võib koguseid suurendada, vastavalt sööjate arvule või isule.
Marinaad:
200 g lõhefileed
2 sl heledat sojakastet
1 tl sidrunist pressitud mahla
2 tl peenelt riivitud ingverijuurt
Serveerimiseks:
röstsaia, kaerapala vms
sulatatud juustu või võid
värket tilli, peeneks hakituna
soola, pipart
Lõika lõhefilee õhukesteks viiludeks ning pane kaanega suletavasse
anumasse. Lisa sojakaste, sidrunimahl ning ingver ning sega kergelt, et kõik
marinaadiga kokku saaks. Kata kaanega ning lase maitsestuda vähemalt 30
minutit.
Rösti sai/kaerapalad, määri peale sulatatud juust ning kata marineeritud
lõheviiludega. Raputa peale soola, pipart ning värsket tilli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar