Minu taasavastatud sõprus kruubiga algas umbes pool aastat tagasi, kui ma juhuslikult köögiriiulilt ühe pooliku koti kruupe leidsin. Ja nii ma siis olen sellest ajast peale stabiilselt erinevaid kruubitoite meistedanud. Kuna homme on vastlapäev, siis üks vägagi sobiv roog - kruubipuder, mis kreemjas ja juustune (tegelikult sobib see valmistamiseks ükskõik mis ajal). Täiesti kiiduväärt roog, mis ka lastelemmikuks kiirelt saab. Minule meeldib kruubipudrule lisada ka veidi paprikapulbrit, lihtsalt üks hea maitsetekitaja.....
Kui kruubid eelmisel päeval likku panna, siis järgmisel päeval kulub selle toidu valmistamisele vaid 30 minutit. Kui eelnevalt kruupe likku ei pane, siis läheb pehmeks keetmisele veidi rohkem aega ning kindlasti oleks vaja suurendada ka puljongikogust. Nii, et .....kruubid likku:)
neljale
4 dl odrakruupi
1 l puljongit
soola
2 tl paprikapulbrit
200 g toorjuustu
1 l puljongit
soola
2 tl paprikapulbrit
200 g toorjuustu
Pese kruubid voolava vee all väga korralikult läbi ning jäta siis ööks vette
likku. Järgmisel päeval pane kruubid potti, lisa puljong ning lase madalal
kuumusel, kergelt kaanega kaetult, podiseda 30 minutit (selleks ajaks on
vedelik juba imendunud kruupidesse). Maitsesta soola ja pipraga. Lülita pliit
välja. Sega sisse paprikapulber ning toorjuust ning lase kaane all maitsestuda
ca 10 minutit.
Mõned soovitused:
Mõned soovitused:
- Praadige veel pannil suitsupeekoniviile ning pange roale kõige krooniks;)
- Kui toitu järele jääb, siis järgmisel päeval saab seda sama maitsvalt süüa kui valmistamise päeval. Segage juurde üks muna ning praadige pannil sellest pisikesed pannkoogid.
Oo, aitäh Ragne!
VastaKustutaMa just mõtlesin, mida pooliku kruubikotiga teha, ostsin kunagi kapsa sisse panekuks, aga ega palju seda kapsast süüa ei jaksa.
Annika
Ma olen täpselt samas seisus nagu Annika - poolik pakk seisab kapis ja retseptist, mille jaoks kruubid ostetud said, on kõrini :D Kõik vajalikud ained on olemas niiet läheb lähipäevil proovimiseks, super!! :)
VastaKustutaTundub, et ma tulin siis selle postitusega üsna õigel ajal kapist välja:)
VastaKustutaMa kogu möödunud nädalavahetuse sõin erineval kujul valmistatud kruubitoite: lõunaks kapsahautis hakkliha ja kruupidega, õhtul segasin sekka riivitud peeti ning hommikul lihtsalt magus kruubipuder kaneeliga. Lihtsalt oli niiii isu :) Seda enam oli tore nüüd leida selline postitus, et ma polegi selles paadis üksi :) Lõbusat vastlapäeva!
VastaKustutaMulle hakkab tunduma, et me sööme viimasel ajal väga sarnaseid asju - keeks, kruubitoidud... täna sõid kindlasti vastlakuklit ka:)
Kustutasee vist Veevalajate värk - meie ajastu algas/algab suht kohe :) Täna sõin vastlakuklit hommikul ja päeval koolis ka - viimane oli küll pettumus, sest mingit moodi oli suudetud vahukoor roheliseks saada, aga sel polnud isegi vahukooremaitset, ei kujuta ette, millest see roheline värv üldse tuli. Sai samas oli mõnus nätske ja täitsa söödav. Kaunis nägi välja ka - kaunistatud pohlade ja piparmündilehega :)
VastaKustutaAga ootame põnevusega, mis söögid meil järgmiseks kattuvad :)
Oi, kui vastlakukkel ei olle ootuspärane, siis on see ikka suur pettumus küll. Ma käisin alguses ühes Pärnu kohvikus vastlakukleid söömas - kukkel oli maitsetu ja kuiv ning vahukoor meenutas pigem keemialaborit...õudus kuubis ühesõnaga....
KustutaSiis aga läksin Supelsakstesse kukli jahile ning peab ütlema, et nii head kuklit pole ma vist kunagi söönud:)
mõnus kreemine ja paprikapulber annab pudrule iseloomu:) mu 1,5 aastane vennapoeg sõi ka väga isukalt!:)
VastaKustutaSee on eriti tore, kui pere pisikesed ka rõõmuga valmistatud toitu söövad, eks ju:)
Kustutasee retsept jäi mulle juba ammu silma, tegin seda siis täna. paprikapulbrit ei pannud, aga lisasin üsnagi ohtralt praetud peekonit ja sibulat. küll maitses hästi! toorjuust teeb tõesti mõnusalt kreemiseks pudru. kindlasti läheb kordamisele.
VastaKustutaseda peab küll proovima, odrakruubid maitsevad mulle väga. Aitähh retsepti eest!
VastaKustutaEdukat katsetamist:)
Kustutamul toorjuustu polnud-tegin sulatatud juustuga :P ei kurda mitte sugugi, ma olen suur kruubisõber ja niisama need mul koju seisma ei jää :) Tänud idee eest!
VastaKustutaKruup on äärmiselt tänuväärne tooraine, hinnaklaasilt ka väga sõbralik. Võin salamisi vihjata, et veebruarikuu (2014) ajakirjas Maret on üks rubriik pühendatud kruubile. Valmib 3 lihtsat kruubirooga:)
KustutaSuurepärane retsept, paprikapulber, mida siinkohal kasutan, on suitsutatud, mis annab eriti erilise meki. Järgmisel päeval soendasin pannil ning maitse oli endiselt super.
VastaKustutaPole kahtlustki, et suitsutatud paprikapulber väga mõnusa lõpptulemuse annab. Pean ka sellega proovima.
KustutaImemaitsev kruubipuder, meie panime praetud hakkliha pudru sisse, mees sõi ja kiitis, poja (3a) sõi ja ütles , et nämmm ja tõstis pöidla püsti :)
VastaKustutaOh, nii armas:)
KustutaAppi, mul on nii kahju et päris raamatusse ei saa kirjutada kommentaare nii, et ka sina näeksid :D
VastaKustutaNimelt mul on su retseptiraamat kus on analoogne kruubipuder kui siin kuid miljon korda parem. See on taevalik. Nii lihtne.....ja seda võikski sööma jääda. Kahju ainult et kõht täis saab ;(
:) Tänud tagasiside eest. Ma tean küll, millisest retseptist jutt käib;)
KustutaTänane lõuna :)
VastaKustutaLisandiks said praetud peekonikrõbinad ja sibul. Väga hea oli ja suur tänu soovituse eest teise päeva roa jaoks jääkidest
Suur rõõm! Praegused ilmad soosivad igati selliseid tummiseid toite:)
KustutaMis puljongit kasutate?
VastaKustutaHetkel on mul kodus kasutusel Herbamare puljongikontsentraat:)
KustutaVäga maitsev ja kreemjas puder sai.Tänud
VastaKustutaMulle ka see puder nii meeldib. Praegu hooaeg on just sobiv seesuguse toitva pudru jaoks:)
KustutaEi ole kruubiputru vist kunagi teinud,aga sama siin,et eelmisest vastlapäevast kruupe järgi.Panin siis ööseks likku,et hommikul alustada.Kõik enam vähem panin ainult soola,aga on kuidagi halli välimusega või peabki nii olema.
VastaKustutaSoovitan lisada pisut kurkumit või karrit, mis pisut tooni annab:)
Kustuta