Mõned head toidud valmivad täiesti juhuslikult. Hea näide sellest on alljärgnev retsept, mis valmis kiiresti lihtsalt kodus olevatest toiduainetest. Alljärgnevalt valmistatud kala sobib hästi tükeldatuna värskesse salatisse.
Põhimõttelt on vaja fileed praadida ning siis püreestatud seguga katta küpsetatud kanafilee. Lõpptulemus on imeline! Kuna on juba suvine aeg, siis hing ihkab koguaeg miskit värsket, seetõttu maitseb mulle kõrvale süüa lihtsalt värsket salatit, mis kergelt oliiviõli ja palsamiäädikaga üle piserdatud. Palsamiäädikas on hetkel minu köögis aukohal. Öeldakse ju, et kui miski toit välja ei tule, siis hapukoor teeb kõik heaks. Mul on palsaniäädikaga umbes sama suhe:)
800 g kanafileed
100 g päikesekuivatatud tomateid
2 tl mett
2 sl palsamiäädikat
3-4 sl sidrunist pressitud mahla
2 sl austrikastet
1-2 tl olliviõli
soola, pipart
Tambi kanafileed veidi õhemaks ning prae pannil (või grillil) kanafileed mõlemalt
poolt ilusti valmis. Pane ülejäänud ained kaussi ning püreesta
mikseriga ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Vajadusel kohenda maitseid (soovid magusamat, lisa mett, soovid hapukamat, lisa sidrunimahla jne) Sega valmistatud püree
küpsetatud kanalihaga. Serveeri.
Kas sellele austrikastmele on mingisugust alternatiivi ka? :)
VastaKustutaMa tean, et mõned kasutavad austrikastme asemel sojakastet, aga ise ei ole proovinud.
KustutaVäga tore retsept. Aga kas 100g päikesekuivatatud tomatite all on mõeldud kuivi tomateid või tomateid õlis?
VastaKustutaNeed on ülist võetud ning nö lohakalt nõrutatud:)
Kustuta*õlist
VastaKustutaTegin austrikastme asemel segu sojakastmest, meest ja küüslaugust. Väga hea kaste!
VastaKustutaEi tea kui kasutada üldse poolkoibi, ennem ära praadida mõlemalt poolt ja siis koos seguga korraks veel ahju panna, kas tuleb ka sama maitsev? Kodus on lihtsalt koibade ülekaal... :)
VastaKustutaLoomulikult saab ka koibadega ning ega maitse halvem jää.
Kustuta