Nagu ma veidi üle kuu aja tagasi mainisin, siis oli mul varuks 3 uudist. Esimene uudis oli Andra ja minu ühine kokaraamat "Retseptisahtel käsitöökapis", teine minu uus amet köögitoimetajana ajakirjas Maret ning kolmas siis nüüd......
Nimelt on viimased pool aastat olnud minu jaoks ühed kiiremad üldse ning ausalt öeldes ootasin juba kannatamatult suve, et veidi rahulikumaid aegu nautida. Niisiis olen ma aasta algusest seotud olnud kahe kokaraamatu projektiga. Kui "Retseptisahtel kösitöökapis" käsikiri valmis sai, siis alustasin tööd linnuliharaamatuga ning alates reedest ongi poeriiulitel müügil ka minu isiklik kokaraamat - Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini. Täpsemalt saate tutvustust raamatu kohta uurida ka Rahva Raamatu kodulehelt.
Tegemist on raamatuga, mis sisaldab üle 80 lihtsa retsepti linnulihast ning nagu pealkirigi ütleb - kanast kuni pardini. Pean ütlema, et lõpptulemusega olen väga-väga rahul. Kindlasti võib paljudele tekitada küsimust minupoolne tihe raamatute sadu, aga lihtsalt seekord juhtus nii, et ühe raamatu ilmumine hilines ning teine jällegi jõüdis poeriiulitele plaanitust varem. Nii ongi minu poolt raamatulettidel esindatud kaks kokaraamatut - "Retseptisahtel käsitöökapis" ning seesama raamat "Lihtsalt linnulihast".
Millest raamat räägib? Ma ei väsi kordamast, et ma jumaldan lihtsaid ja kiireid toiduretsepte, mis saavad valmis ilma suurema vaevata, kuid samas maitsevad üdini ausalt. Selle asemel, et kulutada aega kaupluse järjekorras valmistoidu lettide juures, siis saab tegelikult lühikese aja jooksul valmistada miskit head, kodust ja endatehtut. Eelistada tuleks iga kell omatehtud toitu juba valmistoodangule. Mida aga teha, kui peale tööpäeva lõppu on väsimus suur ning miskit süüa teha ei taha? Siin tulebki abiks seesama raamat, kus peidus lihtsalt ja/või ilma suurema vaevata valmivad linnulihatoidud.
Selle raamatu märksõnadeks ongi lihtsus, lihtsus, lihtus:) Lisaks nippe ja soovitusi linnulihast ja selle valmistamisest. Selleks, et raamatus olevad toidud oleks veelgi lihtsamad, on iga retsepti juures välja toodud soovitused ja tähelepanekud retsepti kohta. Samuti on toorained lihtsalt kättesaadavad ning ei vaja osturetki pealinna kauplustes. Elan ise Pärnus ning tean väga hästi, et vahel võib tooraine valik (võrreldes Tallinnaga) siin tõeliselt piiratud olla.
Raamatust leiate viis peatükki:- Kergem kõhutäis eelroogadest ja salatitest.
- Pirukale!
- Supile!
- Aeg toekamaks lõuna- ja õhtusöögiks.
- Grillima!
Kuna tegin kõik raamatus olevad pildid ise (va autorifotod) , siis pean ütlema, et kõige raskem oligi end üksi jagada retseptide mõtlemise, valmistamise, toidustilistika ning töötlemise vahel. Kõigele kulus tunduvalt rohkem aega, kui Andraga ühist kokaraamatut tehes. Just seetõttu ongi nii mõnedki unetud ööd ja unised päevad seljataga:) Loomulikult tänan ma oma ema, kes raamatus olevaid retsepte usinalt järele proovis ning seejärel andis tagasisidet retsepti toimivuse, maitse ja lihtsuse kohta. Alati on kasulik teada, kas ka keegi teine retseptidest selgelt aru saab ning kuidas need lõpuks maitsevad...
Niisiis, loodetavasti naudite seda raamatut, sealolevaid retsepte ning mõttepahvakuid:) Loomulikult loosin ma ka siin blogis välja kaks kokaraamatut. Selleks andke lihtsalt kommentaariga märku, milline on Teie kiire ja lihtne retsept, mis korduvalt Teie peres kasutust leiab! Ei ole oluline, kas tegemist on tavalise piimasupi või mõne peenema roaga, põnev on lihtsalt kuulata millised on teiste inimeste lihtsad ja need kõige lemmikumad toidud:) Kõigi vastajate vahel loosin välja 2 linnuliharaamatut "Lihtsalt linnulihast" täpselt nädala pärast ehk siis 17.06.2013. Kuni selle ajani ootan aga kõikide toredaid mõtteid ja lihtsaid retsepte;)
Ma loodan, et saate selle raamatuga juurde toredaid retseptimõtteid ning lihtsaid ideid, mis toiduvalmistamise veelgi lihtsamaks muudavad:)
Ragne Värk
Fotod: Ragne
192
07.06.2013
Vilve Torn
Kirjastaja: Kirjastus Pegasus
------------------------------------------------------------------
Võitjad on ka selgunud:) Abistajaks võitjate väljaselgitamisel oli taas minu viieaastane noorhärra, kelle ülesandeks oli öelda 2 numbrit 1-53ni. Numbriteks valis ta 6 ja 36, seega kolivad linnuliharaamatud jannza (kel juhuslikult on ka täna sünnipäev, nagu kommentaarist selgus:)) ja Põnnidega raamaturiiulisse. Palju-palju õnne!
Ootan Teie kontakte aadressile ragne_m@hotmail.com !
Loomulikult kutsun Teid kõiki ka minu raamatuesitlusele Viru Keskuse Rahva Raamatus, mis toimub homme (18.06) kell 17.00!!
Suured tänud kõikidele, kes tagasisidet andsid!
PS! Lähiajal rohkem raamatuid ei tule;)
Selle raamatu pean küll soetama, linnuliha on see mida isegi igapäevaselt söön, kuid kokkamise oskused mul kahjuks puuduvad :)
VastaKustutaMinu kõige tavalisem ja lihtsam retsept on kanafilee praadimine, natuke maitseainet ja ongi kõik :)
Müts maha su ees, töeliselt lahedad projektid!
VastaKustutaMeie pere kiirretsept on peekoni-muna-juustu muffinid. Super kiire ja hästi maitsvad :)
Edu edaspidiseks!
Liivi
mustkuu@googlemail.com
Palju õnne ja ilusat puhkust!!!!
VastaKustutaViimasel ajal on meie pere lemmikuks ahjuomlett, see on kiire, lihtne ning saab ära kasutada kõik, mis on üle või nõuab juba kasutamit.
Liina
Liinaneemsalu@gmail.com
Linnuliha on mu lemmik, valmib ruttu ja maitseb hea. Kui väga vaeva ei viitsi näha ja ruttu valmis midagi teha, siis on see lavašširull. Valmib kiirelt, koostisosi saab vahele panna vastavalt maitsele/soovile. Kas külmalt või soojalt ja alati maitseb kõikidele.
VastaKustutaMuidugi ka kanafilee praadimine, suts soola, suts pipart pannile ja voilaa. Toorsalat kõrvale ja supper hea.
Tubli!
VastaKustutaToorsalat ahjukanaga/kalaga.
Piia
piiavallimae@gmail.com
Seda raamatut sooviks ma küll väga väga :)
VastaKustutaMeie pere kiire ja lihtne argipäeva toit on ahjus küpsetatud ja oma aknalaual kasvatatud värske tüümianiga maitsestatud kana poolkoivad, juurde kas siis salat või midagi toekamat!
PS! Raamatu loosimise päeval on mu sünnipäev, küll see oleks tore kink :)))
Mulle see blogi lihtsate ning lihtsurelikele kättesaadavate koostisosadega retseptide poolest meeldibki. Rääkimata, et kõik järgiproovitu on seni väga maitsev ka olnud. Veel üks raamat on väga tore uudis!
VastaKustutaEnda parim kiire ja lihtne retsept on soolased täidetud ülepannkoogid. Täidise saab kokku segada enam-vähem kõigest, mis külmikus parajasti on ning tulemus on alati maitsev ning toitev.
Meie pere üks lemmikutest on leivasupp rohkete rosinatega - valmib imekiirelt ja on imehea.
VastaKustutaMariann
marysiu@hotmail.com
oi kanaliha, meie pere lemmik! Vabalt võime süüa nädalaid ja kuidki vaid kanaliha.
VastaKustutaKerge ja kiire on teha ahjus tatrapudru lihaga. Imehea kui süüa veidikese võiga.
Üks parimaid leide toekaks õhtusöögiks on sea välisfilee šampinjonide ja koorekastmega - lihtsalt valmiv ja tõesti maitsev.
VastaKustutaMarleen
marleen.allemann@me.com
Meie pere kiire ja kerge ning maitsev on riis punase läätse-bataadipajaga :)
VastaKustutaTiina Kallas
Tiina.Kallas@hotmail.com
Eelmine raamat olemas ja praegu laste suur lemmik rabarberi limps sealt.
VastaKustutaKiireks kõhutäiteks pasta kana ja rohke juustuga alati teretulnud.
Eelmise nädala tummine rabarberi ja šokolaadiga kook on tõesti võrratu.
Päikest Kaja
kaja1968@hot.ee
Meie pere lemmik on tuunikalapasta :) Keedetud pastale tuleks lisada üks tuunikalakonserv-olenemata kas õlis või soolvees, seejärel koort-olenemata jällegi kas kohvikoor või vahukoor ning soola, pipar. Kui toit on taldrikule serveeritud, lisada murulauku või rohelist sibulad ja tilli. See toit lihtsalt viiib värskes õhus süües keele alla :)
VastaKustutaSuured õnnesoovid uue ja super huvitava raamatu puhul! Nii tore on näha-kuulda, et lemmik toidublogijal hästi läheb :)
Kuna mina olen just vanemate kodust ära lendamas ja oma elu alustamas, siis varjusilmas kujutan oma kodus ette suurt kokaraamatute riiulit- oleks suur õnn see raamat võita!
Suuri kordaminekuid Sulle :)
Heilika M.
heltsukene@hot.ee
Tervitus!
VastaKustutaSee on vaid rõõm, et raamatusadu nii tihe on! :)
Nüüd lihtsatest retseptidest. Need on tõesti lihtsad: mu mees võiks alatasa süüa makaroni-piimasuppi ja lapsed on igati rahul kaerahelbepudruga, ise naudin üle kõige koduseid suppe, nt tavalist juurvilja-hakklihasuppi.
Itaalias elades sain sealt igasugu põnevaid ja imelihtsaid nippe, kuidas lihtsalt ja kiirelt hästi süüa teha, eriti veel erinevaid pastaroogasid! Üks suurim lemmik minu peres on nüüdseks veidike Eestistatud variant tuunikalapastast. Mina lisan nimelt keedetud pastale hoopis tomatikastmes purustatud kilud, lisan peoga basiilikut ja viib kõigil keele alla! :) Väga lihtne, kiire ja Itaalia-päraselt ikkagi kodune.
VastaKustutaEneliRahula@gmail.com
Palju õnne uue raamatu ilmumise puhul :)
VastaKustutaKui ma miskit kiiret teha tahan, siis tavaliselt teen makarone ja lisan sinna siis kas kana filee tükke, lõhe kuubikuid või eriti lihtne variant on lihtsalt hakklihaja kreemisema koostise saavutamiseks lisan toorjuustu. Väga kodune, ilma peenutsemata :)
Liisu
liisuliisu7@gmail.com
Minu lemmiktoit on seente, hakkliha ja purustatud tomatitega penned. Eriti kiiresti ja kergelt valmib ka!
VastaKustutaMaarika
Minul on lemmikuks kiireks roaks kuskuss külmutatud köögiviljade ja kanafilee tükkidega.
VastaKustutaLiisa R
liisa1000@hot.ee
Palju õnne kõigi kolme kordamineku puhul :)
VastaKustutaMeie kiire õhtusöök on kas mingi pasta või siis laste lemmik värviline riis (riis ja külmutatud mais-paprika-hernes pehmeks hautatult)
Olen selle blogi pikaajaline jälgija juba. Mitmedki retseptid järgi proovitud. :)
VastaKustutaKorra jäi see raamatu mulle peos juba näppu. Ära pole veel ostnud.
Minu kiireks toiduks on tomati-hakklihasupp. Käib see väga lihtsalt. Põhiaineteks on tomatipasta ja hakkliha (Võib olla ka sink või viineri-, vorstitükid. Igaühe vaba valik). Juurde panen mina paprikat, tomatitükke, marineeritud kurki, aga samamoodi saab ka siin oma fantaasiat kasutada. Kõigepealt siis praen hakkliha, natukese aja pärast lisan juurde lõigutud juurviljad ja muu ning hautan natukene tasasel tulel. Kui pannil hakkab segu valmis saama, siis võtan poti, panen sinna tomatipasta, lisan vett ja lisan juurde pannil oleva. Keedan natuke aega. Vee kogus oleneb sellest, kas ma soovin tummisemat suppi või mitte. Igatahes siiani on kõigile väga meeldinud. :)
Edu!
Mariana
nupsik15@hot.ee
Tere!
VastaKustutaKiireks õhtusöögiks sobib alati hästi pasta. Meie pere lemmikuks on spagetid koos valges veinis hautatud kanafileega. Ka erinevad püreesupid on alati kiirelt valmivad ning maitsvad.
Õnnitlused uue raamatu puhul!
Kätriin
katriin.kade@mail.com
Kiireks söögiks on meil pasta, eriti meeldib nt. suitsukanaga, aga enamasti fantaasia pasta sellest, mis külmakapis on.
VastaKustutaEdu raamatule!
eline@email.ee
Kallis Ragne ! kolmekordselt õnne! väga tubli oled!
VastaKustutamulle täiesti meeldib see raamat kuna me enamus ajast söömegi kana ja kalkunit
tihti meie majas on nii,et kui küsin lastelt mida süüa teha sisi on vastuseks : makarone :D ei ole vahet millega ,peaset makaronid:D praevorsti,muna või siis tuunikala,roheliste herneste ja juustuga :) spagettidele on tavaliselt punane vürtsikas kaste kanafileega.
Meie kiireks õhtusöögiks on pasta praetud kanafilee ja merevaiguse juustukastmega. Kui külmkapis midagi värsket on, siis saab lihtsalt ja kiirelt ka ühe toorsalati kanapasta juurde teha :)
VastaKustutaEdu!
Leelo Rand
leelo.rand@gmail.com
Oh kuidas tahaks sellise kokaraamatu loosimises osaleda... Seejuures meie pere ühe linnulihast tehtud roana meenus esimesena Jamie Oliveri kanapirukas (ainus, mis me kunagi Jamie Oliverilt oleme proovinud): lehttainas, kanaliha ja šampinjonid, lihtsalt keele viib alla!
VastaKustutaPalju õnne raamatu ilmumise puhul!
VastaKustutaHea meelega osalen loosimises :)
Mõnus kerge õhtusöök on roheline salat,kirsstomat ja ahjus küpsetatud kitsejuust.Kastmeks õli või pesto.
Edu raamatule!
ritax31@hot.ee
Palju õnne! Ilus raamat, sobiks mullegi riiulisse :)
VastaKustutaMeie pere kiire lemmik, eriti kui külmkapp tühi, on pannkoogid.
See kirjeldus väsinud tööpäeva õhtust kui käsi liigagi lihtsasti haarab valmistoidu järele, oli lihtsalt liiga tuttav selleks, et mitte siia kirjutada :)
VastaKustutaMeie peres on kiireteks õhtuteks kaks lemmikut, üheks on tavaline "makaronid hakklihaga", mida peab alati maitsestama itaaliapärase hakklihamaitseainega (muidu ei ole need meie pere makaronid hakklihaga :P) ja teiseks on oma väljakujunenud "kanafileesalat", kuhu käib lehtsalat, marineeritud kurk, värske kurk, kirsstomatid, keedumuna ja marinaadis kanafilee - peale majoneesi-hapukoorekaste. Kõiki koostisaineid tunde järgi.
Uus raamat tundub väga ilus ja ootan väga loosimist :)
Keili
keili.sellik@gmail.com
Oi kui vahva uudis! Tundub, et see oleks raamat täpselt minu jaoks, sest kana on lemmik igal kujul! :)
VastaKustutaKiire lihtne õhtusöök, mida me tihti teeme, on soe kuskussisalat sellega, mis parajasti kodus on! Pean tunnistama, et ka eile oli just see salat laual. Eile läks kuskussi juurde jääsalat, pirn, kiirelt sojakastmega panni näinud paprika ja šampinjonid, ning kõige peale murendasin veidi sinihallitusjuustu. Tõesti maitsev tuli, ilmselt selle alati töötava pirn-sinihallitusjuust maitsekoosluse pärast.
Ja kui midagi muud ei viitsi teha õhtuks ja kõht väga tühi ka ei ole, suristame kiiresti hummuse valmis, sest konservkikerherneid leidub meil kapis pea alati.
Ootan juba põnevusega loosimise tulemusi!
Seniks aga ilusat suve!
Kristi :)
rebases@gmail.com
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaIga kokaraamat on väga tervitatav! Kui ei valmistagi konkreetselt seal olevaid retsepte siis mõtted ja nipid on hindamatud.
VastaKustutaKui rääkida kiiretest roogadest siis kodus peavad alati olemas olema munad ning üks kiire omlett või täidetud õhukesed pannkoogid - ja perel kiirelt ning maitsvalt kõht täis!
Jõudu ja uusi kordaminekuid!
Merike
merike.torv@mail.ee
Õnne ja kiiret sulge ning põnevat mõttelendu edaspidiseks. Lavašširullid ahjus, täidiseks kanafilee, tomat, riivitud juust ning majonees.
VastaKustutaHanka
hanka@alpina.ee
Meie pere kiireim õhtusöök on värske salat ( roheline, kurk, tomat, avokaado) lisandiks vastavalt tujule tuunikala, kanafilee või salatijuust. Kui on toekama söögi isu rullin ise pastat ja valmistan seda kanaga koorekastmes.
VastaKustutaAitäh toredate retseptide eest!!
Kristi
kristi5884@gmail.com
Meie pere kiirabi-söögid on supid. Suvel tuleb lihtsalt paar päeva kõvasti hakkida ja keeta ning siis on talv läbi mõnus keldrist (eriti kui hirmus kiire on) tuua purgitäis seljankasupi põhja või boršipõhja. Samuti meeldivad meie peres kõigile püreesupid ning sinna saab ju kohutava koguse köögivilja ära peita ning lapsed söövad ja mõmisevad mõnust teadmata, mida nad just kõhtu on saanud :D.
VastaKustutaSulle Ragne soovin aga muudkui jaksu uute ja huvitavate ning just eriti lihtsate söökide katsetamisel ning teistega jagamisel!
Tere! Meie pere suur lemmik on samuti kanaliha ning tihti on ideed otsas, mida fileest jälle valmistada, seega suurepärane raamat :) Suureks lemmikuks on meie peres kanasalat lehtsalati, kirsstomatite, juustu ning praetud kanafileega, kastmeks segan värskelt pressitud laimimahla, mee ja oliiviõli, kõrvale värske ciabatta... lihtne, kiire ja ülimaitsev! Meie pere nn kiirtoitudeks on tortilla kas pitsapõhjana, mille peal tomatikaste, kanafilee, ananass ja juust või täidetuna värske salati, tomati, sibula, juustu, terava tomatikastme ning kanafileega, eriti maitsev koos jalapenodega :) Edu ja kordaminekuid, oled igati tubli ja tegus!!! Tervitustega, Egne
VastaKustutaSeda raamatut oleks küll väga vaja! :) Meie peres söödakse ka väga palju kana ja ühtlasi nii kiire kui ka lemmik on kanapasta - kaste on merevaigust ja vahukoorest tehtud.
VastaKustutaVeel üks tore uudis! Palju õnne, Ragne! :)
VastaKustutaMinu igapäevased toidud on kõik hästi lihtsad ja kiired. Kiire supp, vokiroog, nn soe salat liha või tuunikalaga, riis erinevate lisanditega (nt kookospiimaga karri, erinevad hakkliha ja köögiviljade kooslused jne), tatar, pastaroad, läätsed ja kikerherned... Minu tõeliseks lemmikuks on aga rohelised oad ja kui ideed otsas või lihtsalt pole neid ammu (ehk siis umbes nädala) teinud, aurutan kaunad mõnusalt krõmpsuks ning praen juurde mõneks ribaks lõigatud kanafileed, mille valmides pannil nt magusa tšillikastmega üle valan. Kuumuses muutub kaste mõnusalt kleepuvaks.
Kõige tihedamini teen ma rukkijahu-kaerahelbe pannileiba ohtrate seemnete/pähklitega. Sest ega poest ju ei leia seda ideaalset leiba, nii tulebki ise teha.
VastaKustutaTere,
VastaKustutameie pere `kiirsöök`on makaronid ohtra juustuga pluss erinevad toorsalatid sinna juurde. Eriti suveajal, kui kuskilt tulek ja lapsed hirmus näljased:)
Head,
Maarja
Meie pere lihtne lemmik - kartul, porgand, lillkapsas vormi, peale kana poolkoivad ja siis ahju...nämm :D
VastaKustutaPäikest!!
Meie pere kiirsöökideks on mõnusalt krõbedad praekartulid, kõrvale värske tomati-kurgi-hapukooresalat. Kui eelmisest toidukorrast on riisi üle jäänud, siis valmib üks minu lemmik - piima-riisisupp kohe eriti kiiresti. :)
VastaKustutaTore, et neid raamatuid ikka tuleb. Igale oma. Olen ka suur kanaliha fänn, lihtsalt ahjus või pannil köögiviljadega, et ikka hää kanapuljong tekiks. Aina rohkem olen hakanud taas praadima kartulit, küll juustu, sibulat, küüslauku, sinki, tomatit lisades või kohvikoort ja hapukoort või muna. Lapsepõlves oli see kindel koolisttuleku toit, et ikka oli eelmisest päevast keedetud kartuleid alles. Nüüd vahepealsetel aastatel täitsa ununenud. Pastasid saab ka ju hirmus kähku ja lihtsalt.
VastaKustutaEdu raamatule!
Pille
Makaronid kana ja toorjuustu-kohvikoorega. Lihtne ja maitsev, samuti valmib kiirelt.
VastaKustutaTriin K.
Palju õnne sulle, Ragne! Sa oled ikka nii tubli, nagu mulle ikka meeldib öelda, kes teeb see jõuab või siis, kus on, sinna tuleb juurde! ;)
VastaKustutaMeie peres on väga nõutud ja popp söögiks just kanafilee - viilutan filee parajateks õhemateks tükkideks, laotan need ahjupannile, maitsestan soola ja pipraga, peale raputan tükedatud sibula ja valan üle ehtsa majoneesiga. Majoneesile veel veidi pipart (või sidrunipipart) ja ahju! :) Toimetan nii ka lõhega. Ülimaitsev, viib keele alla! :D
Loosirattasse palun! :) Ehk sünnipäeva puhul veab! :D
Päikest sinu tegemistesse! ;)
Suured õnnesoovid nii vahvate projektide puhul, selline raamat kulub kindlasti kõikidesse lastega peredesse marjaks ära:) Meie pere toidukiirabi on vokk, enamasti kanafileest, aga vahel ka nt sealihast. Tavaliselt panen vokitoitu seda, mida hetkel kapis leidub, st erinevaid köögivilju, ananassi, kaunvilju, maitserohelist jms. Lisan veidi sojakastet ja muid maitseaineid ja ongi kiire ning tervislik õhtusöök laual. Teine hea ja lihtne ning ülikiire toit on hakklihasupp, kus kasutan enamasti külmutatud köögiviljasegu, siis pääsen ka hakkimisest:) Edu Sinu tegemistesse!
VastaKustutaMeie üheks lemmikuist on kindlasti kodujuustu, paprika ja singi/suitsukana põhjata pirukas, mille ainsaks vaevaks on kokku segamine ja ahju pistmine :)
VastaKustutaHelena H.
Väga tore uudis!
VastaKustutaÜks meie pere lemmikuid kiirel ajal on pasta kanafilee, šampinjonide ja Merevaiguga.
Edu ka järgnevates ettevõtmistes!
Regulaarne blogikülastaja Siret
Meie pere lemmikuks on saanud viimasel ajal vana hea hakklihakaste koos makaronidega (mõni aeg tagasi oli lemmikuks hakklihakaste kartulipudruga, aga see on muutunud).JANNE
VastaKustutaMeie lemmikuks on tortillad, täidame neid erinevate lihade(kana, hakkliha, veiseliha ribad, kala)ja värske kraamiga. Hea lihtne ja kiire kõhutäis, mis maitseb hästi.
VastaKustutaGrete
Kiire, lihtne ja kerge variant on kanawok koos vastavalt sel hektel külmkapis leiduvate juurikatega
VastaKustutaKuna tundub, et veel ei ole loositud raamatuid välja, panen ka enda pere kiire toidu kirja.
VastaKustutaNimelt, riis hakkliha, paprika ja maisiga. Riisi keedan ära, peaaegu valmis, ja kurnan. Vokipannil praen ja maitsestan hakkliha. Kuna meie peres on üks neiu, kes ei söö maisi ja paprikat, panen peale hakkliha praadimist riisi selle hulka, alla ka veidi vett, et riis päris kõrbema ei läheks. Maitsestan puljongimaitseainega ja lasen podiseda natuke. Tõstan neiule ära ja lisan maisi ja tükeldatud paprika. Et paprikast ka kuum läbi käiks, lasen veel pliidil vaiksel tulel olla ja seejärel võib lasta hea maitsta.. :) Peale veel hapukoort ja nämm nämm :)
Aitäh kõikidele oma retsepte jagamast. Väga lahe on on lugeda erinevaid retseptiideid ja -mõtteid.
VastaKustutaSelle postituse alla aga märkisin loosimise võitjad.