Mulle lihtsalt meeldib Kreeka jogurt ning pean tunnistama, et see on viimasel ajal minu külmkapis haaranud peaaegu, et aukoha. Asendan sellega hapukoort, lisan küpsetistesse, salatitesse, magustoitudesse ning kasutan hommikusöögi valmistamisel. Hommikusöögist rääkides pean lisainfona mainima, et järgmisel nädalal olen esmaspäevast-kolmapäevani (2-4.09) Star FM-i hommikuprogrammis ning jagan erinevaid ideid, mida Kreeja ja Türgi jogurtist peale hakata. Ja kuna niisama rääkimine on igav, siis võtan oma kulbid, lusikad ja kausid kaasa ning teen ka kohe otse-eetris miskit hommikusöögiks sobilikku.
Kreeka jogurtita ei saa läbi ka seesama juustukook, mida esmakordselt jagasin juulikuu Nipiraamatus. Olen teinud seda kooki nii maasikate, vaarikate. mustikate ja murelitega. Kuna nende hooaeg on kahjuks siiski otsas, siis kasutasin koogil ploome. Pean tunnistama, et teiste marjade puhul olen need lisaks kaunistamisele koogi valmistamisel kergelt täidisesse surunud. Turu pealt soetatud ploomid olid aga selleks otstarbeks liialt hapud, nii et otsustasin neid lihtsalt vaid kaunistamiseks kasutada.
See retsept on minu üheks selle suve lemmikuks saanud mitmel põhjusel, esiteks on seda lihtne ning mugav valmistada. Kuna minu suvilas puudub elektripliit, siis see koogiretsept on sobib just suvekodusse, kus ahjusoojuse kasutamiseks peaks puupliiti kütma hakkama, mis tänavu suvekuumusega oleks olnud mõeldamatu. Lisaks saab kook kiirelt valmis ning selle tegemiseks peab köögikapis olemas olema vaid 4 koostisosa. Niisiis ei ole vaja tervet poekorvi täis kuhjata, vaid piisab neljast lihtsast koostisainet, mida võib leida mistahes kauplusest. Jakui ei tea, millist müslit valida, siis minule on meeltmööda kasutada šokolaaditükkidega varianti, loomulikult ei pahanda mitte keegi, kui kasutate omatehtud müslit:)