See retsept on tegelikult oma lihtsuselt ja valmistamisviisilt sarnane minu ühe suvise lemmiku suvikõrvitsa-kanapajale. Valmib seegi retsept põhimõttega viska-kõik-pannile-prae-ja-asu-kohe-sööma.
Praegu on igasuguste saaduste hooaeg. Suvikõrvitsaid on ohtralt, seeni on ohtralt, õunu on ohtralt, ürte peenral veel rohkem, tomatitest parem ei räägigi... seetõttu ongi käed pidevalt tööd täis, et kõik head saadused ikka maitsvalt söögilauale jõuaks. Niisiis on alljärgnevalt miskit üdini hooajalist ja head. Lihtsuses peitub ju võlu, eks? Mina sõin kõrvale kinoad, aga sobib ka kartul, riis, tatar. PS! Kui seenesõber ei ole, siis ei aita ka see retsept seentega sina-sõbraks saada;)
500 g broilerifileed
1 porru (valge osa)
300 g kukeseeni
4 dl rõõska koort (35%)
50 g sinihallitusjuustu
soola, pipart
Lõika kanafileed väiksemateks tükkideks
ning prae pannil mõned minutid. Seejärel lisa juurde õhukesteks
viiludeks lõigatud porru ning kukeseened. Prae seni, kuni kana ja
kukeseened on valmis küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel
vala juurde rõõsk koor ning murenda juurde sinihallitusjuust. Lase
madalal kuumusel kastmel veidi pakseneda ning serveeri kohe
Retsepti ilmus ka ajakirjas Maret (august, 2013).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar