29. oktoober 2013

Valge veini ja apelsiniga broilerikintsud

Kas Teil on miski selline retsept, mida ajapuudusel alati valmistate. Või siis selline toit, mis toimib alati ning mille õnnestumine on alati kindel? Minul on üheks selliseks toiduks needsamad broilerikintsud, mis koos valge veini ja apelsinimahlaga pannile podisema pandud. Minu jaoks on see üks alati toimivaid retsepte, mis sai alguse külmkapis olevast pooleldi tühjast valge veini pudelist. Retsept ei vaja pikka ostunimekirja ning keerukaid komponenti, pidage vaid meeles: kana, vein, mesi ja apelsin - ongi kõik. 

Üldiselt kuhjan portsu värsket salatit selle toidu kõrvale või siis keedan juurde spagetid, mis pannil olevasse kastmesse kuhjan. Ühesõnaga - kõrvale võib pakkuda lisandiks miskit kiiresti valmivat:)


600 g broilerikintsusid
soola
2 dl valget veini
1 apelsin
1-2 sl mett

Hõõru broilerikintsud soolaga kokku ning pruunista õliga kaetud pannil (naha pool all) kuni need on kuldpruunid. Pruunista ka teiselt poolt. Seejärel vala juurde valge vein. Lõika apelsin pooleks ning pressi poole apelsini mahl pannile. Teine pool apelsinist tee sektoriteks ning aseta broilerikintsude vahele. Sega juurde ka mesi ning vajadusel soola. Seejärel lase kaane all haududa madalal kuumusel 20 minutit. Paku koos spagettide või riisiga.

Retsept ka selle nädala retseptiks linnulihablogis.

10 kommentaari:

  1. Ma vaatan seda pilti ja tahaks ekraanile hambad sisse lüüa :)

    VastaKustuta
  2. Oo, väga ahvatlev. Kohe homme võtan plaani.

    VastaKustuta
  3. Just mõtlesin,et homme võiks perele kana teha.Nüüd siis olemas huvitav retsept.Aitäh.

    VastaKustuta
  4. Nii lihtsat retsepti on patt järgi mitte proovida! Kana näeb nii välja ahvatlev ja mahlane :)

    VastaKustuta
  5. Ja see on hea mahlane toit ning ausalt öeldes pole kunagi ebaõnnestunud:)

    VastaKustuta
  6. Missugust veini täpsemalt soovitad kastmes kasutada? Valget ja kuiva küll, aga mõni nimi oleks mulle suureks abiks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ega veini kasutamisel toidutegemisel pole üldiselt mõtet teatud kindlaid marke taga otsida.

      Kustuta
  7. Tegin viimati Bolognese pastat punase poolkuiva veiniga ja ei meeldinud mulle see veini maitse asja juures üldse. Mõtlesin, et ehk oli siis vilets vein.
    Kui kaua see vein peaks pannil aurustuma, et kastet saaks pakkuda ka lapsele?
    Näeb tõesti pildil nii isuäratav välja, et kõik näärmed suus hakkavad sekundiga tööle, aga veini lisamisel toitudesse olen kahjuks küll veel väga algaja. Ei tea, mis veini valida ja kui kaua see peaks aurustuma, et ka koolilapsed seda süüa tohiks.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Üldiselt öeldakse, et kokkamisel sobib kasutamisek ilusti odavam vein (mitte nüüd need peediveinid:)). Vein aurustub üsna kiirelt välja ning võin julgelt lubada, et seda rooga sobib lastele kindlalt pakkuda. Sellise valmistamisajaga on alkohol toidust ilusti välja aurustunud.

      PS! Minu 5-aastane laps sööb seda kanarooga vägagi isukalt.)

      Kustuta
  8. Just lugesin,et alkohol aurab välja alles 3 tunniga ilma kaaneta hautades alles.

    VastaKustuta