Kas Teil on miski selline retsept, mida ajapuudusel alati valmistate. Või siis selline toit, mis toimib alati ning mille õnnestumine on alati kindel? Minul on üheks selliseks toiduks needsamad broilerikintsud, mis koos valge veini ja apelsinimahlaga pannile podisema pandud. Minu jaoks on see üks alati toimivaid retsepte, mis sai alguse külmkapis olevast pooleldi tühjast valge veini pudelist. Retsept ei vaja pikka ostunimekirja ning keerukaid komponenti, pidage vaid meeles: kana, vein, mesi ja apelsin - ongi kõik.
Üldiselt kuhjan portsu värsket salatit selle toidu kõrvale või siis keedan juurde spagetid, mis pannil olevasse kastmesse kuhjan. Ühesõnaga - kõrvale võib pakkuda lisandiks miskit kiiresti valmivat:)
600 g broilerikintsusid
soola
2 dl valget veini
1 apelsin
1-2 sl mett
Hõõru broilerikintsud soolaga kokku ning
pruunista õliga kaetud pannil (naha pool all) kuni need on kuldpruunid.
Pruunista ka teiselt poolt. Seejärel vala juurde valge vein. Lõika
apelsin pooleks ning pressi poole apelsini mahl pannile. Teine pool
apelsinist tee sektoriteks ning aseta broilerikintsude vahele. Sega
juurde ka mesi ning vajadusel soola. Seejärel lase kaane all haududa
madalal kuumusel 20 minutit. Paku koos spagettide või riisiga.
Retsept ka selle nädala retseptiks linnulihablogis.
Ma vaatan seda pilti ja tahaks ekraanile hambad sisse lüüa :)
VastaKustutaOo, väga ahvatlev. Kohe homme võtan plaani.
VastaKustutaJust mõtlesin,et homme võiks perele kana teha.Nüüd siis olemas huvitav retsept.Aitäh.
VastaKustutaNii lihtsat retsepti on patt järgi mitte proovida! Kana näeb nii välja ahvatlev ja mahlane :)
VastaKustutaJa see on hea mahlane toit ning ausalt öeldes pole kunagi ebaõnnestunud:)
VastaKustutaMissugust veini täpsemalt soovitad kastmes kasutada? Valget ja kuiva küll, aga mõni nimi oleks mulle suureks abiks.
VastaKustutaEga veini kasutamisel toidutegemisel pole üldiselt mõtet teatud kindlaid marke taga otsida.
KustutaTegin viimati Bolognese pastat punase poolkuiva veiniga ja ei meeldinud mulle see veini maitse asja juures üldse. Mõtlesin, et ehk oli siis vilets vein.
VastaKustutaKui kaua see vein peaks pannil aurustuma, et kastet saaks pakkuda ka lapsele?
Näeb tõesti pildil nii isuäratav välja, et kõik näärmed suus hakkavad sekundiga tööle, aga veini lisamisel toitudesse olen kahjuks küll veel väga algaja. Ei tea, mis veini valida ja kui kaua see peaks aurustuma, et ka koolilapsed seda süüa tohiks.
Üldiselt öeldakse, et kokkamisel sobib kasutamisek ilusti odavam vein (mitte nüüd need peediveinid:)). Vein aurustub üsna kiirelt välja ning võin julgelt lubada, et seda rooga sobib lastele kindlalt pakkuda. Sellise valmistamisajaga on alkohol toidust ilusti välja aurustunud.
KustutaPS! Minu 5-aastane laps sööb seda kanarooga vägagi isukalt.)
Just lugesin,et alkohol aurab välja alles 3 tunniga ilma kaaneta hautades alles.
VastaKustuta