Siin postituses on kirjas üks äärmiselt tummine ja mahlane šokolaadikook,
mis sai tegelikult alguse kohvist. Ühesõnaga oli esmalt kohv ning
seejärel tekkis seesama koogike, mis maitseb kõige paremini
külmkapikülmalt järgmisel päeval. Seda kooki mitmeid kordi valmistades
soovitan kindlalsti järgida kõrvitsa kogust, sest liialt palju kõrvitsat
tekitab koogile vale tekstuuri. Niisiis piisab, kui võtate vaid ühe 200
grammise koorimata kõrvitsasektori, sest siinkohal ei ole eesmärk tekitada koogile kõrvitsa maitset, vaid hoopis täiustada koogi tekstuuri.Täpsemalt sellest koogist ja veidike kohvist räägin ka tänases Eesti Ekspressis, Nescafé Dolce Gusto projekti raames.
Ise
valmistasin sellele koogile peale veel glasuuri, mis kooki veelgi
paremini niisutada aitas. Küll aga mainisid mõned väiksemad sööjad, et
neile meeldis kook ilma glasuurita.
PS! Selleks, et kook
õnnestuks, sega tainast pigem vähem kui rohkem.
4 muna
2,5 dl suhkrut
200 g tumedat šokolaadi
50 g võid
4 sl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl kaneeli
1 dl kanget kohvi
200 g kõrvitsat, puhastamata kogus
2,5 dl suhkrut
200 g tumedat šokolaadi
50 g võid
4 sl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl kaneeli
1 dl kanget kohvi
200 g kõrvitsat, puhastamata kogus
Kohviglasuur:
6 sl kuuma kohvi
6 sl magusat kakajoogipulbrit (oboy, nesquik vms)
6 sl kuuma kohvi
6 sl magusat kakajoogipulbrit (oboy, nesquik vms)
Vahusta munad
suhkruga vahule. Sulata šokolaaditükid ja või vesivannil ning lisa munavahule.
Sega kuivained omavahel kokku ning lisa kergelt segades munavahule. Lõpuks lisa kohv
ja peene riivipoolega riivitud kõrvits. Sega võimalikult vähe (aga nii, et kõik
ilusti seguneks) ning vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (25x17cm). Küpseta 175 kraadi juures
30-35 minutit.
Kas kõrvitsa asemel võiks olla ka suvikõrvits?
VastaKustutaKahjuks ei ole suvikõrvitsaga proovinud, kui arvan, et see ei anna seda tulemust, mis kõrvitsaga valmistades. Olen suvikõrvitsaga kooki teinud siin ning seda võib proovida: http://kokkama.blogspot.com/2013/07/suvikorvitsakook.html
KustutaSeda kooki soovitan siiski kõrvitsaga valmistada.
200 g kõrvitsat, puhastamata kogus - kas see tähendab koorimata kõrvitsat?
VastaKustutaJah just - koorega ning seemnetega pehme sisuga:)
KustutaHei, ega Sul pole Instagrami kontot?
VastaKustutaIkka on: ragnevark. Instagrami pildid jooksevad ka siin kõrval blogis läbi.
KustutaVäga maitsev, mahlane kook tuli. Edaspidi peaks ka mingisuguse alternatiivi glasuuri osas leidma, sest pole kohvijooja, aga kõik kes proovisid, kiitsid. Läheb kindlasti kordamisele juba varsti.
VastaKustutaGlasuuri võib ju ära jätta, või siis valmistada šokolaadiglasuuri (küll-küllale liiga ju ei tee;)) tumedast šokolaadist ja rõõsast koorest (35%),
KustutaSuvikõrvitsast on maitsvamad soolased road, minu arust. Ja kui soov küpsetada siis mahla vaja välja pigistada.
VastaKustutaSelle retsepti puhul on koogis kasutatud kõrvitsat, mis sellele koogle tummisust annab. Suvikõrvitsaga tehes peab aga tõepoolest mahla välja pigistama, sest vastasel juhul ei küpse kook soovitult.
KustutaKusjuures see kook on olnud meeltmööda ka neile, kes muidu nö magusatest köögiviljakookidest lugu ei pea:)
Super!
VastaKustutaMõnus, mahlane kook! Tegin ilma glasuurita ja panin vähem šokolaadi, kuid ikka oli väga maitsev!
VastaKustutaRõõm:)
KustutaMil moel seda kõrvitsat siin koogi sees kasutatakse. Kas riivitult või hautatult ja püreestatult
VastaKustutaTere,
KustutaNagu retseptiõpetuses öeldud - tuleb peene riivipoolega riivida. Kasutusel toores kõrvits:)