Minu
jaoks on beseekook alati kuidagi erilisem, luksuslikum ja põnevam, kui
mistahes teine kook.....olgugi, et selline õhuline magus küpsetis valmib
naeruväärselt lihtsalt ja väheste koostisainetega. Ebaõnnestumisprotsent on ka suhteliselt väike.See
beseekook on valmis kahest beseepõhjast, mis küpsesid kahel 21cm
läbimõõduga küpsetuspaberi ringil, mille ääred jätsin umbes 1cm ulatuses
beseeseguga katmata. Kihtide vahele ja peale otsustasin seekord panna
kreeka jogurtit ja vahukoort, pisut magusat kakaod sai ka sisse segatud -
mitte aga liiga palju, kuna arvestage, et beseekihid annavad
lõpptulemusele juba piisavalt magusust. Kokku sai üks õhuline kook, mida
tuleks serveerida vähemalt paari tunni jooksul peale beseekihtide kokku
panemist.
Kui nüüd veel lihtsatest retseptidest rääkida, siis lisaks beseekoogile panen kirja veel ühed kookoskommide retsepti, mille valmistamiseks on vaja VAID 3 komponenti. Kui Te teate, kuidas maitsevad Raffaello kommid, siis ma võin julgelt hõisata, et needsamad kookoskommid, meenutavad oma maitselt vägagi neid häid tuttavaid kookosmaiuseid. Jällegi peab tunnistama, et juhuslikest hetkedest köögis sünnivad väga lihtsad retseptid ning seetõttu on vahel hea, kui magusaisu korral on Sul sel hetkel olemas vaid, toorjuust, mesi ja kookoshelbed. Need trühvlikommid sobivad söömiseks või mõnele maitsvale (besee)koogile kaunistuseks;)
Ja siis räägiksin ma veidi trühvlikommide pildi peal olevast kaalust..... asi on nii, et mulle tohutult meeldiivad igasugu vintage-asjad ning see kaal (aitäh selle laenajale pildi tegemiseks;)) oli mul spetsiaalselt planeeritud halvaapildille, mille pikemat (halvaa) vallmistamisõpetust, nippe ja retsepte võite leida jaanuarikuu ajakirjast Maret (isutekitamiseks leiate ühe mobiiliga tehtud halvaapildi ka minu instagramist). Ei saanud võimalust kasutamata jätta ning tahes-tahtmata trügisid ka kookoskommid kaalule. Miks ma sellest räägin? Asi selles, et kui Te juhtumisi leiate kuskilt taaskasutuspoes või turult või kuskilt mujalt lahedaid vintage-stiilis kaale, siis võib mulle sellest lahkesti teada anda:) Nüüd aga retseptide juurde!
3 munavalget
soola
150 g suhkrut
200 ml vahukoor
1 tops (370g) Kreeka jogurtit (Farmi oma kasutasin)
3 sl magusat kakaopulbrit (oboy, Nesquik)
Kaunistuseks:
peotäis pähkleid
trühvleid
soola
150 g suhkrut
200 ml vahukoor
1 tops (370g) Kreeka jogurtit (Farmi oma kasutasin)
3 sl magusat kakaopulbrit (oboy, Nesquik)
Kaunistuseks:
peotäis pähkleid
trühvleid
Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks. Lisa suhkur ning
vahusta seni, kuni saad ilusa läikiva segu. Lõika küpsetuspaberist kaks 21 cm
läbimõõduga ringi ning jaga munavalgevaht nendele. Määri segu laiali. Küpseta
beseepõhjasid (jättes äärtest u 1cm ulatuses vabaks) ahjus 120 kraadi juures 1
tund ja 10minutit. Lase avatud ahjuuksega põhjadel seejärel jahtuda.
Vahusta koor vahule. Sega kreeka jogurt kausis
lahti ning lisa segades juurde vahukoor. Sega sisse ka kakao. Eemalda
beseepõhjadelt küpsetuspaberid. Pane 1 beseering alusele, määri sellele peale
pool vahukooresegust. Kata teise beseega ning määri sellele ülejäänud
vahukooresegu.Haki peatäis pähkleid peenemaks ning raputa koogile. Kaunistuseks
aseta koogile mõned kommid, küpsised või trühvlid.
KOOKOSTRÜHVLID
75g kookoshelbeid
200 g toorjuustu, toasooja
50 g mett
Katteks:
ca 10 sl kookoshelbeid
200 g toorjuustu, toasooja
50 g mett
Katteks:
ca 10 sl kookoshelbeid
Segage kokku toorjuust ja mesi. Lisage kookoshelbed ning
segage ühtlaseks massiks. Laske külmas taheneda ca 3 tundi.Vahepeal rösti ca 10 sl kookoshelbeid pannil. Vormige
toorjuustusegust pallid ning püherdage neid röstitud kookoshelvestes.
Ragne, Sinu retseptid on lausa võrratud :) Asun kohe poodi toorjuustu tooma,et saaks kookostrühvleid teha ja Maretid on mul kõik köögiriiulil reas, et aeg-ajalt retsepte piiluda ;) Isegi õde nakatasin leiba tegema tänu Sinu loole seal :)
VastaKustutaOi kui tore, aitäh:) Nii, et tänane õhtu möödub kommide valmistamise tähe all?:)
KustutaNeed tulid täpselt parajalt magusad ja tundub,et peab jõululauale ka tegema,sest nõudlust on ;)
KustutaRõõm kuulda. Tundub, et postitasin nende trühvlite retsepti õigel ajal:)
KustutaMeile need kookostrühvlid ei istunud - liiga vähe magusad ja liiga pehmed, kuigi panin mett veidi rohkem. Kujutan ette, et selle koogi peale sobivad nad hästi, aga eraldi söömiseks eelistan magusamaid komme :)
VastaKustutaMina tegin neid komme eraldi söömiseks ning kuna koogi valmistamise ajal oli neid üle, siis panin need viimased kommid koogile:)
KustutaMis toorjuust kasutusel oli? Kui külmkapis lasta seista enne pallikesteks vormimist, siis ei tohiks need liialt pehmed jääda. Minul oli kasutusel Farmi toorjuust.
Kasutasin ka Farmi toorjuustu. Liigne pehmus võis tõesti olla ebapiisavast külmkapis hoidmisest, aga magusam peaks ikkagi olema. Kujutan ette, et valge šokolaadi lisamine võiks asja parandada. Sest kooksokommid on iseenesest ju jube head asjad :)
Kustutakui šokolaadi lisada, siis tulevad need ka tahkemad:) Soovi kohaselt magusamad tulevad ka....
KustutaMina tegin ka ja ei jõudnud oodata kuni külmakpis kolm tundi seisavad, hakkasin varem juba kuule veeretama ja püsivad ilusti koos. Pärast kookosesse kastmist panin mõneks ajaks taldrikuga sügavkülma ja said väga head. Koguseid ma nii täpselt ei jälginudki, kasutasin Farmi toorjuustu ja kahest pakist tuli kokku 300g, teisi asju panin tunde ja maitse järgi. Suur meesõber ei ole, seega seda läks natuke vähem, aga minu jaoks siiski piisavalt magusad. Homme lähevad need kingikotti :) Aitäh imelihtsa ja supermaitsva idee eest. Ise mõtlesin, et oleks võinud veel mandli ka sisse peita, aga selleks ajaks olin juba kodus ja ei viitsinud enam poodi minna. :)
VastaKustutasee peidetud mandel ei ole üldse paha mõte:)
KustutaKas tavalina Farmi köögi toorjuust?
VastaKustutajust täpselt.)
KustutaTere! Kas beseekihid võib eelmisel õhtul valmistada ja järgmisel õhtul külalistele pakkuda, nii et lihtsalt enne serveerimist lisan vahukoore-jogurti segu? Kui jah, kas võib beseekihte väljas hoida või peaks kindlasti külmkappi pistma? Ette tänades :)
VastaKustutaVõib ikka eelmisel õhtul need valmis teha. Soovitan hoida jahedamas kohas, aga mitte külmkapis.
Kustuta