Ma
ei tea, kas selleks retseptipostituseks on liialt hilja, aga minul
seisab külmakapis veel tükike piparkoogitainast. Just sellise olukorra
lahendamiseks tuleb mängu seesama retsept, kus saab mugavalt ära
kasutada viimased piparkoogitainajäägid. Tegelikult tegin seda kooki ka
jõulusel ajal paar korda ning peab ütlema, et kardemonisõbrana avastasin
viimased tainapalli külmast rõõmuga.
See
piparkook pirnide ja šokolaadiga jääb tegelikult nagu plaadikook,
millel kate täidisust annab. Retsepti võisite kohata ka detsembrikuu
(2013) Maretis.
500 g
piparkoogitainast
50 g piimašokolaadi, peeneks hakituna (võib ka rohkem panna)
3-4 pirni
1 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kardemoni
50 g piimašokolaadi, peeneks hakituna (võib ka rohkem panna)
3-4 pirni
1 tl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kardemoni
Rulli piparkoogitainas u 0,5cm paksuseks ristkülikuks ning aseta see
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota tainale hakitud šokolaad. Lõika
pirnid pooleks ning eemalda südamikud. Seejärel viiluta pirnid õhukesteks
viiludeks ning laota tainale šokolaadipuru peale. Raputa pirnidele suhkur
ja kardemon ning küpseta 200 kraadi juures u 15-20 minutit.
Väga isuäratav kook :)
VastaKustutaVäga maitsev. Aitäh retsepti eest!
VastaKustutaNii tore seda kuulda!
Kustuta