Kui küpsised kaovad kausist peale küpsetamist nii umbes 10 minutiga, siis võib järeldada, et tegemist on õnnestunud küpsiseretseptiga, eks? Needsamad küpsised sellise ajagraafikuga otsa saidki. Tegelikult ka põhjendatult, sest hästi kiirelt valmivad küpsised on meeldivalt muredad, õhulised ning õrna sinihallitusjuustuse maitsega. Vahusta, sega, vormi, pista ahju ning tulemuseks on ca 40 kuldkollast krõbedat sinihallitusjuustuküpsist!
ca 40 küpsist
100 g võid,
toasooja
1 muna
225 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
100 g toorjuustu, toasooja
100 g sinihallitusjuustu
1 muna
225 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 sl suhkrut
näpuotsatäis soola
100 g toorjuustu, toasooja
100 g sinihallitusjuustu
Vahusta või
munaga. Sega kuivained omavahel ning lisa või-segule. Seejärel lisa juurde ka toorjuust
ja murendatud sinihallitusjuust ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Vormi tainast
pisikesed pallikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru
pallikesed käega lamedamaks. Küpseta ahjus 170 kraadi juures ca 20-25 minutit.
Nämma! Proov on tehtud! Nüüd nädalalõpuks topeltkoguses uuesti tegema!
VastaKustuta....mul ka just praegu need küpsised topelt-kogusena küpsetatud:)
KustutaTere Ragne!
VastaKustutaTahaksin väga neid küpsiseid teha...aga mul on üks küsimus- kas need kerkivad ka ehk kas on vaja jätta vahed ka vahele või võib üsna kokku need plaadile panna? Tänud juba ette!
Need kerkivad pisut, aga mitte väga palju. Pigem kerkivad kõrgusesse, nii et väga suuri vahesid sisse ei pea jätma
Kustutahei! tegin ka - aga jahu möttes kasutasin hoopis mandlijahu.. ja suhkru jätsin ära. täiesti uus kogemus ja metsikult maitsev - kogu värk haihtus nöiaväel :)
VastaKustutaoi, mandlijahuga võis põnev olla. Täitsa huvituma hakkas:)
Kustuta