Ma
olen juba pikemat aega planeerinud nende šokolaadiruutude jagamist siin
lehel, aga puudus on enamasti ajast, et see retsepti siia üles
kirjutada. Samas olen praegu suutnud juhuslikult selle ajastada mõnusalt
pikale nädalavahetusele (arvestades, et paljudel on 24.02 siiski vaba),
nii et võib ühe kiire maiasmokkadele mõeldud maiuse valmis teha küll.
Need
šokolaadiruudud on täiuslikud kommid (justkui pisikesed koogikesed, aga samas ka pisut kommide moodi) tassikese kange kohvi kõrvale. Parajalt
magusad, mistõttu rahuldavad suurema magusaisu ideaalselt. Süües üllatab
maitselt õhuline sefiir ning krõbe küpsis.
Kuna valmistatud šokolaadimass on
paksem ja lusikaga hästi vormitav, siis laota see kandilises vormis laiali nii,
kui pakse kommiruudukesi hiljem süüa soovid. Paku võimaluselt külmkapikülmalt
200 g tumedat
šokolaadi
150 g šokolaadikreemi või maapähklivõid
50 g võid
120 g klassikalisi küpsiseid (Selga, Kalev)
120 g sefiiri
6-8 batoonikese kommi (miisu või pilveke või kaseke vms)
150 g šokolaadikreemi või maapähklivõid
50 g võid
120 g klassikalisi küpsiseid (Selga, Kalev)
120 g sefiiri
6-8 batoonikese kommi (miisu või pilveke või kaseke vms)
Sulata vesivannil
vedelaks šokolaad, šokolaadikreem ja või. Murra kausis käte vahel küpsised
väiksemateks tükkideks, lisa juurde murendatud sefiir ja hakitud kommitükid,
sega ühtlaseks. Vala juurde šokolaadisegu. Sega kõik korralikult segamini ning
aseta segu küpsetuspaberiga kaetud kandilisse vormi.
Kui kaua peab ootama, et kõvaks saaks?
VastaKustutaKas külmikusse ei pea panema?
Ja, soovitav panna kuskile jahedasse või siis külmkappi. Tahenemine võtab aega ca tunnike:)
KustutaTere,
VastaKustutaAga milline sefiir? Sefiiri tordi peal ja korvikestel tuleb kohe meelde selline pehme sefiir. Aga siin siis ikka need sefiirid, mis poes kilepakendites müüakse?
Tänud vastamast!
Just - need kilepakendites. Minul kasutasin Laima sefiire:)
Kustuta