See
on küpsisteretsept, mille tegin veebruarikuu (2014) Maret ajakirja
tarbeks. Mõtteis oli valmistada šokolaadiseid küpsiseid, mis hästi
õhtuse kohvijoomisega sobituksid (õhtu all mõtlen ma oma
traditsioonilist kella kuuest kohvitamist:)). Ma võin öelda, et täitsin
oma eesmärgi edukalt, sest kohvijoomise lõpuks olid kõigil kõhud täis
ning taldrikul vaid mõned üksikud küpsisepurud. Üleliia magusad need
küpsised ei jää, nii et saab kohe mitu tükki süüa....
Pikka juttu ei aja - kõik küpsetama:)
Pikka juttu ei aja - kõik küpsetama:)
ca 27-30tk
5 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl soodat
2 sl kakaopulbrit (naturaalset, magustamata)
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
75 g soolapähkleid
150 g piimašokolaadi
130 g võid, toasooja
1 muna
0,5 tl soola
1 tl soodat
2 sl kakaopulbrit (naturaalset, magustamata)
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
75 g soolapähkleid
150 g piimašokolaadi
130 g võid, toasooja
1 muna
Sega kuivained omavahel kokku. Haki pähklid ja šokolaad väiksemaks
ning lisa kuivainetele. Seejärel lisa juurde või ja muna ning sõtku
kätega ühtlaseks tainaks. Vormi tainast pallikesed, aseta küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile ning suru käega veidi lamedamaks. Küpseta küpsiseid 180
kraadi juures ca 15 minutit.
Need on minu lemmikud küpsised! Kui tuleb küpsiste valmistamise isu, siis alati kaevan selle retsepti välja. Nii juba mitu aastat. Aitäh!
VastaKustutaOh, nii tore! Pole ammu neid küpsiseid meisterdanud, peaks vist nende maitse uuesti meeldetuletama:)
KustutaMul jäid küpsised väga kuidas, justkui oleks kas jahu palju või rasvainet vähe. Taigen jäi nagu purukoogi kate. Ja küpsised siis lõpuks livikõvad ja kuivad. Mis mul valesti võib olla?
VastaKustutaTere,
KustutaMa kardan, et koostisainete kogustes tuli kuskil aps sisse. Kas võib see reaalne olla? Kas või oli ikka toasoe ja pehme, mitte külmkapitemperatuuril?