Selle
magustoiduga on nüüd nii, et kui ma seda esimest korda pärast
valmistamist maitsesin avastasin ma lõpuks, et olin ühe magustoiduklaasi
täielikult tühjaks söönud. Mis ma oskan öelda...... hea oli:) Õnneks
oli kapis veel mõned portsjonid seda kitsejuustuvahtu ootamas, et teised
ikka ka saaksid. See magustoit jääb mõnusalt kreemjas, samas õhuline.
Kitsejuustu tunda ei ole, vaid täidab pigem tekstuuri täiustamise rolli.
Tegelikult on mugav seda magustoitu pakkuda siis, kui külla on tulemas suurem hulk rahvast. Otsige kapist välja erinevad klaasid (ei pea üldse olema sarnased ja ühesuurused), pistke šokolaadivaht sinna sisse ning jääge külalisi ootama - kõik saavad valida endale meelepärase klaasi.... elevust kui palju, tean omast käest;)
200 g
piimašokolaadi
4 muna
75 g kitsejuustu
2 dl rõõska koort (35%)
4 muna
75 g kitsejuustu
2 dl rõõska koort (35%)
Murra šokolaad tükkideks ning sulata need vesivannil. Eralda munavalged –kollastest. Lisa
munakollased sulanud šokolaadisegule ning kuumuta segu segades vesivannil veel paar minutit. Vahepeal lisa
juurde kitsejuust, sega seni, kuni kitsejuust on täielikult šokolaadisegusse
segunenud. Tõsta kauss tulelt, lase jahtuda pisut.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks, samuti vahusta koor kuni pehmete
tippude tekkimiseni. Lisa munavalgevaht ettevaatlikult šokolaadisegusse. Kõige
viimasena sega juurde ka vahukoor. Vala vaht klaasidesse ning lase
vähemalt 6 tundi jahedas taheneda.
Mis kitsejuustu sorti kasutasid? Ma eeldan, et kitsejuust on nö toorjuustu kujul. :)
VastaKustutaJust täpselt:) Seda pehmemat toorjuustuna:)
KustutaLopsamas magustoit :) Lisaksin veel srrveerimisel hapukamat moosi, et magusust veidi tasakaalustada. Muidu väga mõnus ja lihtne retsept! Kiidusõnad Ragnele :) Mina jäin muidugi tugevamat kitsejuustumaitset igatsema. Panin 75 grammi asemel 150, kuid siiski jäi maitsest puudu. Kas peaks tugevama maitsega juustu proovima?
VastaKustutaMul ka siin enne retsepti kirjutatud, et kitsejuustu maitset selles magustoidus tunda ei ole - see on lisatud rohkem õige tekstuuri saavutamise pärast. Kui on aga isu kitsejuustumaitse järele, siis tuleks seda lihtsalt rohkem lisada. Retseptis on seda hetkel suhteliselt väike kogus:)
Kustuta