5. märts 2014

Valge šokolaadiga kohupiimakook

Taas miskit magusat, aga see-eest midagi väga-väga head. Siin üks hästi lihtne koogiretsept, mis koosneb vähestest komponentidest ning saab ka kiirelt valmis. Kui Te šokolaadikatet peale ei tee, siis vajab see kook valmistamiseks vaid viit komponenti. Lõpptulemusena valmib mõnusalt kreemjas kohupiimakoogike, mis kohati juustukooki meenutab.

See retsept sai mul tehtud ajakirja Maret veebruarikuu(2014) tarbeks, kuid pärast seda olen seda kooki nii mõnelgi korral uuesti valmistanud. Tegelikult oli see mul vahepeal koogimenüüs liigagi tihti. Kuna koogis on paks kohupiimakiht, siis lastele maitses veel eriti......


200 g vaniljeküpsiseid (Selga või Ekstra)
50 g või
300 g valget šokolaadi
900 g kohupiimapastat, toasooja
3 muna


Kate (soovi korral):
75 g piimašokolaadi
125 g hapukoort, toasooja

Purusta küpsised peeneks. Sulata või ning sega kokku küpsisepuruga. Suru see küpsetuspaberiga kaetud 22-23cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Sulata valge šokolaad vesivannil ning sega see kokku kohupiima ja munadega. Vala täidis vormi. Küpseta kooki 170 kraadi juures ca 40minutit.  Lase jahedas täielikult jahtuda.

Jahtunud koogile valmista peale soovi korral kate:: sulata piimašokolaad vesivannil ning lisa jaohaaval juurde hapukoor, ise samal ajal segades. Kõige lõpuks määri kate koogile.




13 kommentaari:

  1. Ainult paar koostiosa ja saab ühe suurepärase koogi! Kerge vaevaga midagi Luksusliku! :)

    VastaKustuta
  2. Hei! Kas kohupiimapastat oled mõelnud seda toru sees või ikka neid neljakandilisi pakke? :)

    VastaKustuta
  3. Tere:)
    Kas munad on vaja eraldi vahtu lüüa enne voi lihtsalt kohup,hulka segada?
    Aitäh!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eraldi vahtu pole vaja lüüa, lihtsalt juurde segada!

      Kustuta
  4. kui mul on 24cm koogivorm ja ma tahaks natuke kõrgemat kooki, siis kuidas koguseid muutma peaks täidisel?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. esimene kord jäi mul suht õhuke, vajus kokku võibolla

      Kustuta
    2. Kui soovid teha 24 cm suuruse vormiga, siis korruta retseptis olevad kogused 1,2ga:)

      Kustuta
    3. Kui kook vajus pärast küpsemist kokku, siis oli ehk ahjutemperatuur liialt kõrge ning ahjust väljavõttes oli temperatuuri muutus suur.

      Kustuta
  5. Tegin selle koogi tänaseks emadepäevaks. Väga lihtne, magus ja hea :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oi, seda on tore kuulda. Ma ikka ise teen ka vahest seda kooki, kui ootamatu magusaisu kimbutama tuleb:)

      Kustuta
  6. Kuidas teil see kate peale välja tuleb? Mul läks kokku nii kui shokolaadi juurde üritasin hapukoort lisada. Kuigi hapukoor oli toas soojenenud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ehk oli siis sulašokolaad liiga kuum või hapukoort lisati korraga liiga palju. Hapukoort tuleks lisada tasapisi jaohaaval, ise samal ajal segades:)

      Kustuta