Mulle meeldib
hommikuti endale keeta üks õigesti valmistatud 6-minuti muna ning seda siis
koos isetehtud majoneesi, koduleiva ja kõrvitsaseemneõliga süüa. Tegelikult
olen ma vist viimased paar kuud sellist võileiba söönud.... Sellisele heale
võileivale pretendeerib kindlasti ka allolev kilu-munasalat, kus on kokkusaanud
alati toimivad kooslused: kartul, kilu, muna ja majonees.Tulemus on ülimaitsev
ning retsept lihtne, siiski ühe nõuandena soovitan kindlasti valmis keeta 5-6
minuti muna, et munakollane ikka ilusti vedel jääks;) Uskuge mind - te jääte
sellest lihtsast salatist sõltuvusse;)
Selle retsepti
valmistasin ma aprillikuu Maretisse, kus rubriigis "Omatehtud on
parem" olid seekord luubi all isetehtud vürtsikilud. Kindlasti jagan ka
seda vürtsikilude retsepti mõni aeg, sest tulemus oli kiiduväärt ning mis seal
salata - ka praegu on külmas karp isetehtud vürtsikiludega.
kahele
4 sl majoneesi
2 keedetud kartulit
2 muna (keedetud 5-6 minutit)
8 vürtsikilufileed
kõrvitsaseemneõli (või mõnda muud maitseõli)
pipart
2 keedetud kartulit
2 muna (keedetud 5-6 minutit)
8 vürtsikilufileed
kõrvitsaseemneõli (või mõnda muud maitseõli)
pipart
Võta 2 taldrikut
ning pane mõlemale taldrikule 1 sl majoneesi ning määri see laiali. Aseta peale
viiludeks lõigatud kartulid, seejärel pane kartulitele muna ning viiluta see
taldrikus lahti (nii valgub munakollane kartulitele). Säti munaviilud endale
meelepäraselt ning määri peale ülejäänud majonees. Pista salatitaldrikule
munaviilude vahele kilufileed ning piserda salat üle kõrvitsaseemneõliga. Kõige
viimasena maitsesta salatit värskelt jahvatatud pipraga.
Nii ilus ja isuäratav. Peab proovima :)
VastaKustutaSee on üks VÄÄÄGA hea salat! Aitäh retsepti eest!
VastaKustuta