Ma
olen üsna kindel, et päris paljud otsivaid erinevaid retseptiideid,
millist kooki nädalavahetuseks küpsetada. Hooajale vastavalt on
kindlasti eesmärgiks leida miskit kerget, kevadele omast ning midagi,
mille nimel tasuks üks küpsetusaktsioon ette võtta. Niisiis, lubage
tutvustada virsiku-toorjuustukooki, millesse võite esimest ampsu süües
koheselt armuda. Lihtsalt valmiva koogi lõpptulemus on mõnusalt
kreemjas, samas oranživärvilised virsikud annavad juurde meeldivat
mahlasust - ja loomulikult teevad ka tuju rõõmsamaks ja päikeselisemaks.
Selle
koogi põhi on pisut teistsugune, kui tavaline muretainas, aga see-eest
on täis põnevaid (ja pisut tervislikumaid) maitseüllatusi.
Koogil
laske kindlasti täielikult jahtuda enne sööma asumist. Veel parem, kui
valmistate küpsetise päevakese varem, sest uskuge mind - see kook muutub
seistes aina paremaks:)
Põhi:
65 g nisujahu
65 g tatrajahu
65 g kookoshelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl mett
125 g toasooja võid
65 g nisujahu
65 g tatrajahu
65 g kookoshelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
1 sl mett
125 g toasooja võid
Täidis:
1 virsikompott (virsikupoolikud siirupis)
300 g toorjuustu
200 ml rõõska koort (10%)
2 muna
100 g suhkrut
3 sl mannat
peotäis mandleid
1 virsikompott (virsikupoolikud siirupis)
300 g toorjuustu
200 ml rõõska koort (10%)
2 muna
100 g suhkrut
3 sl mannat
peotäis mandleid
Põhja
valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa mesi ja või ning sõtku ühtlaseks
tainaks. Suru tainas 22-24cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ning
soovi korral ka veidi äärtele.
Aseta
virsikupoolikud koogipõhjale ringiliselt (keskele ära pane). Mikserda ühtlaseks
toorjuust, koor, munad ja suhkur. Seejärel lisa segades manna. Vala täidis
vormi. Küpseta kooki 175 kraadi juures 20 minutit, seejärel raputa koogile
mandlid ning küpseta veel 30-35 minutit. Seejärel lase koogil jahtuda
täielikult!
lihtsalt suurepärane kook! sai nii ruttu otsa, et peab varsti juba uue tegema :)
VastaKustutameil kadus see ka kiiresti laualt;)
KustutaUus lemmik:))
VastaKustutaÜlilihtne valmistada ja tõepoolest läheb seistes järjest maitsvamaks.
VastaKustutaNiii maitsev kook! Kookoshelbed andsid mõnusa maitse juurde😉
VastaKustutaAitäh tagasiside eest ja seda koogiretsepti uuesti meeldetuletamast. Kusjuures, praegusel õunahooajal saab seda kooki valmistada ka õuntega:)
Kustuta