Comfort food? Jah, peab tõdema, et taas selline sega-lihtsalt-kokku retsept, mida mul tegelikult plaanis avaldada ei olnud. Kui ma aga seda magustoitu eelmisel laupäeval Imavere Piimanusmuuseumi piimapäeval töötoas valmistasin, siis tuli välja, et sellised lihtsad magustoidud on meeltmööda nii paljudele. Niisiis üks lihtne segadik Kreeka jogurtist, kodujuustust (püreestatult annab lõpptulemusele mõnusat tekstuuri) ja vahukoorest, lisaks veel pisut röstitud pähkleid (ära neid välja jätta!!!) ja mett.
Kui mõelda, siis praegune hooaeg soosib selliseid magustoite. Pean silmas õhtuseid grillimisi.... hea on ju võtta magusoit, mis vajab lusika asemel söömiseks vaid maiuse keskele pistetud küpsist.
neljale
200 g kodujuustu
2 dl fariinsuhkrut
200 g Kreeka jogurtit
200 ml rõõska koort (35%)
peotäis kreeka pähkleid
(võilille)mett
4 savoiard küpsist
2 dl fariinsuhkrut
200 g Kreeka jogurtit
200 ml rõõska koort (35%)
peotäis kreeka pähkleid
(võilille)mett
4 savoiard küpsist
Mikserda kodujuust fariinsuhkruga ühtlaseks püreeks.
Lisa segades juurde Kreeka jogurt. Vahusta koor ning sega juurde
kodujuustusegu. Purusta pähklid ning rösti neid kergelt pannil.
Aseta klaasi põhjale kodujuustusegu. Selle peale
nirista pisut mett ning kata kodujuustuseguga. Raputa peale pähklipuru ning
pista klaasi (lusika asemel) savoiard küpsis.
Tere!
VastaKustutaKas sellist kreemi võiks ka tordi vahele panna või jääb see liiga vedel?
Hei-hei,
KustutaSee liiga vedel ei jää, mina panengi just samasuguse paksusega täidist koogikihtide vahele. Mõtlen siinkoha biskviidist koogikihte. Mõni tugevama tekstuuriga koogikihtide vahele vast ei sobi.
Aitäh vastamast, olen juba tüdinenud vahukoore ja kohupiima kreemidest,see kreem natuke teistmoodi :). Ma tahtsingi biskviitkooki teha.
KustutaTere, kui ma magustoidu eelmine päev valmis teen ja jahedasse seisma jätan. Kas siis ka magustoidu kvaliteet muutub?
VastaKustutaSeistes pigem maitsed täiustuvad ning magustoit muutub paremaks!
Kustuta