Maasikad
on saavutamas selle suve parimat kõrgvormi. Kuna minu maasikapeenral
pole lähiajal veel punaseid marju oodata, siis tänu sellele satun
tihedamalt turule. On kindlad maasikamüüjad, keda võid usaldada ning
kelle marjad on magusamast-magusamad. Otseloomulikult kulub esmalt maasikaid söögiks,
siis mõnda kooki ning toormoosi ja kui veel maasikahooaeg kestab, siis
saab ehk mõned maasikahoidisedki keedetud. Tegelikult on need keedetud
moosid minu ühed lemmikud just talvisel külmal ajal koos kohevate
pannkookide või hommikupudruga, aga tavaliselt jääb suvisel ajal
maasikamoosi keetmine heal juhul kõige viimasele minutile.
Selle retsepti tarbeks on vaja maasikaid koogi tarbeks. See retsept pärineb taas ajakirja Maret retseptilehekülgedelt "5 ainet 1 koogike" rubriigist. Juunikuu koogiks valmistasin üht hästi maitsvat ja lihtsasti valmivat (nagu kõik viie komponendi koogid enamast) kooki. See on trifle ehk lihtsalt kausikook, milles on rohkelt
kohupiima, maasikaid, pisut küpsiseid ning tummist vaniljepudingut ka lisaks.
200 g Savoiard või
keelekese küpsiseid
600 g kohupiimapastat vaniljega
250 g maasikaid
2 sefiiri
230 g vaniljepudingut
600 g kohupiimapastat vaniljega
250 g maasikaid
2 sefiiri
230 g vaniljepudingut
Murra klaaskausi
põhjale pool küpsisekogusest. Selle peale määri pool kohupiimast. Lõika
maasikad viiludeks ning laota pooled viilud kohupiimale. Selle peale murenda 1 sefiir. Määri selle peale kogu vaniljepuding. Seejärel lao kihiti ülejäänud
ained – küpsised, kohupiimapasta ning kõige peale maasikad ja sefiiritükid.
Lase enne söömist jahedas ööpäev maitsestuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar