No nii, siin see on - üks korralik mugavustoit, mis ei nõua rohkelt aega, vaeva jõudu, komponente..... Ühesõnaga on kõik väga lihtne!
Mul seisab alati köögikapis pakike odrakruupidega, sest kunagi ei või ju teada, millal tekib isu kruubipudru, -salati või sellesama orsotto järele (tavaliselt esineb seda isu tihedamini, kui arvata võiks). Minu traditsioonilise orsotto sisse läheb vist peaaegu, et alati peet. See annab juurde mahlakust, peedile omast kelmikust ning maitset. Puljongit valmistamisel ei kasuta, selle asemel on kasutusel tavaline vesi ... ja loomulikult sortsuke veini, mis lihtsalt on kohustuslik komponent!.
kolmele-neljale
2 dl odrakruupi
0,5 sibulat
1 dl veini
ca 7 dl vett
200 g keedetud peeti, riivituna
150 g toorjuustu (maitserohelisega)
soola, pipart
0,5 sibulat
1 dl veini
ca 7 dl vett
200 g keedetud peeti, riivituna
150 g toorjuustu (maitserohelisega)
soola, pipart
Loputa kruubid korralikult voolava
vee all puhtaks. Haki sibul peeneks ning küpseta pannil korraks läbi, lisa
segades juurde kruubid. Prae kruubid korralikult läbi. Seejärel vala juurde vein ning hakka jaohaaval juurde
lisama vett. Vett lisa alguses niipalju, et kruubid oleks kaetud, kui see
aurustub, lisa järgmine sorts vett. Korda tegevust seni, kuni kruubid on juba
meeldivalt pehmed. Vahetult enne viimase veekoguse lisamist sega juurde riivitud
peet ning maitsesta soola-pipraga. Kõige lõpuks sega sisse toorjuust, viimane
peab ilusti rooga ära sulama. Vajadusel maitsesta lõplikult.
Tegin seda toitu täna. Veini polnud panna ja toorjuustu panin natuke vähem, sest minu arvates piisas. Minu arvates see toit polnud nii hea, et võiks seda teist korda teha. Jääb viimaseks korraks kahjuks.
VastaKustutaAga muidu peediroogade austaja?
KustutaMuidu peediroad meeldivad küll. Võib-olla veiniga oleks see risotto parem olnud, ei tea. Idee mulle iseenesest meeldib, et odrakruubid ja peet. Tervislikud asjad. Järgmine kord teeks vist peedikuubikud riivitud peedi asemel, kasutaks mingit teist juustu toorjuustu asemel. Sinihallitusjuust võiks äkki sobida? Kreeka pähklid ka.
KustutaLoomulikult saab seda retsepti aluseks võttes rooga endale meelepäraseks nö timmida. Peedi ja sinihallitusjuustu sobivus on ju võrratu ja ega pähklidki paha mõte ei ole. Tasub kindlasti proovida;)
Kustutaolen teinud seda mitmel korral parmesaniga, mis on ka väga maitsev. ja kui seltskonnas pole taimetoitlasi, on hea lisada ka maitseks veidi peekonit
KustutaPeekon on alati väga hea mõte;)
KustutaSai ka eile ära proovitud see toit. Koos hapukoorese tomati-kurgi-redise-punase sibula salatiga oli küll väga mõnus :-) Tänud retsepti eest!
VastaKustutaSeda on tore kuulda:)
KustutaVäga maitsev ja mõnusalt lihtne roog:) Isegi abikaasa, kes muidu peedist ei hooli, sõi isukalt ja kiitis:) Aitäh!
VastaKustutaSeda on tore lugeda - tänud tagasiside eest!
KustutaMa tegin õhukese toorsuitsupeekoniga ja suitsujuustuga, veini ei pannud ja gruubid panin juba eelmine õhtu likku. Super maitsev tuli!
VastaKustuta