Kui Teile meeldivad üheskoos seened, porgand, suvikõrvits ja kookospiim,
siis tasub kindlasti selle retseptipostituse juurde veidikeseks peatuma
jääda.... Ja kui Te seda retsepti veel lähemalt uurite, siis näete, et
allolevalt on tegemist paleo-retseptiga, puudub laktoos, gluteen
(teraviljad), kaunviljad. See on üks minu viimase aja lemmikuid, mida oma
menüüst juba hirmuäratavalt tihti leian:)
See on justkui pastaretsept, kuid nisujahu sisaldava pasta asemel on kasutatud siin suvikõrvitsa- ja porgandilaaste. Uskuge, see roog on imehea, kus lõpptulemuseks on tänu kookospiimale mõnusalt kreemjas juurviljapada. Kellele seened ei meeldi, siis jätke need välja. Seenesõbrad aga võivad neid veelgi juurde lisada. Lisaks saab siin retseptis ära kasutada grillimisest järelejäänud linnuliha.
See on justkui pastaretsept, kuid nisujahu sisaldava pasta asemel on kasutatud siin suvikõrvitsa- ja porgandilaaste. Uskuge, see roog on imehea, kus lõpptulemuseks on tänu kookospiimale mõnusalt kreemjas juurviljapada. Kellele seened ei meeldi, siis jätke need välja. Seenesõbrad aga võivad neid veelgi juurde lisada. Lisaks saab siin retseptis ära kasutada grillimisest järelejäänud linnuliha.
kahele
200 g seeni
200 g porgandit
200 g suvikõrvitsat
2 tl tüümiani, hakituna
1 dl kookospiima
200 g grillitud/küpsetatud linnuliha
2 tl päevalilleseemneid
soola, pipart
200 g porgandit
200 g suvikõrvitsat
2 tl tüümiani, hakituna
1 dl kookospiima
200 g grillitud/küpsetatud linnuliha
2 tl päevalilleseemneid
soola, pipart
kookosrasva või võid
Viiluta seened ning
lõika kartulikoorimisnoaga porgandist ja suvikõrvitsast pikad peened laastud.
Kuumuta pannil umbes 1-2 tl kookosrasva/võid ning küpseta pannil seeneviilud valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Kuumuta
pannil veel umbes 1-2 tl kookosrasva ning lisa pannile porgandi- ja
suvikõrvitsalaastud. Küpseta seni, kuni need on pehmed, kuid siiski veel
krõmpsud, lisa pannile tagasi seened ja tüümian, vala kergelt segades juurde kookospiim, maitsesta. Haki
linnuliha väikemateks tükkideks ning lisa pannile. Kuumuta segades veel hetke (vajadusel maitsesta)
ning tõsta siis roog taldrikutele. Rösti seemned kuival pannil ning raputa need
toidule kõige peale.
Väga maitsev retsept, ka mees kiitis ja sõi isuga.
VastaKustutaAinult nende laastude tegemine oli minu jaoks pisut tüütu, ilmselt üritan selle järgmisel korral kuidagi lihtsamini lahendada.
Mida rohkem teha, seda lihtsamaks läheb nende laastude tegemine:) Võin täiesti oma kogemustele tuginedes seda kinnitada:)
KustutaAu ja kiitus Sulle, Ragne!!! Mul on palju geniaalseid "hittsööke" siit blogist ja see retsept on uskumatult hea, tegin ilma kookospiimata ja keele viib alla. Jõudu!!
VastaKustutaKniks ja aitäh:)
KustutaOi, kuis maitses hea!!!
VastaKustutaTegin ka seda sel suvel ja väga hea oli! Teen kindlasti ka edaspidi! Aitäh!
VastaKustutaSeda on tore kuulda. Minu arvates on see toit just selline, mis tekitab täiskõhutunde, kuid samal ajal ei tekita sellist rasket tunnet:) Suvisel aja on see minu menüüs ikka väga tihti:)
Kustuta