Kuidagi
ootamatult on kõik marjad otsa saanud. Sain suvilast veel viimased
tikrid ja punased sõstrad, laps leidis veel paar vaarikat ka. Marjad aga
on asendumas koduõuntega ning sel aastal on neid minu suvila õunapuude
küljes kuhjaga. Milline rõõm! Need viimased marjad aga saab pista ühte
lihtsasse magustoitu, mida me suviti üllatavalt tihti valmistame. Valmib
see ilma vaevata ja vähestest komponentidest: piimast, kamajahust,
värskest piparmündist, kondenspiimast ja marjadest. Justkui ajaränd
lapsepõlve!
Ja kui magustoit valminud ja söödud, siis piiluge kalendrisse ning vaaadake, mis plaanid Teil selleks laupäevaks on. Nimelt on taas 23. augustil Saue vallas toimumas Vanamõisa käsitöölaat, mis on üks suurimatest taolistest laatadest Eestis. Lisaks on avatud ka Eesti Toidu Telk, milles toimub Kulinaarne Duett. Tekitab küsimusi? Kohe seletan... Eesti Toidu Telgi laval toimub terve päeva kokkamine, koos teevad süüa üks professionaalne kokk ning teine kodukokk. Toitu teeme kohapeal ning maitsta saab loomulikult ka lõpptulemust. Täpsemaid osalejaid, kellaaegu ja teemasid näete juba allolevalt plakatilt:
neljale
8 dl piima
125 g kamajahu
125 g kondenspiima
erinevaid marju
4 tl peeneks hakitud piparmünti
125 g kamajahu
125 g kondenspiima
erinevaid marju
4 tl peeneks hakitud piparmünti
Sega piim,
kamajahu ja kondenspiim omavahel ning vala kaussidesse. Lisa igasse kaussi
peotäis marju ning raputa peale peeneks hakitud piparmünti. Söö
koheselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar