Kapis oli toorjuust ning kommisahtlisse olid jäänud mõned viimased küpsised ja kommid. Tavaliselt on meil kommisahtel üsna rohkelt igasugu komme ja muud magusat täis, aga kuna viimasel ajal ei ole sinna sahtlisse keegi panustanud, siis jääb see maiustustest aina hõredamaks ja hõredamaks. Seepärast ostustasingi viimased batoonikese kommid kooki pista.... ehk siis keegi lõpuks täiendab me kommide varusid. Kui juba toorjuust ja kommid üle on, siis ei olnud küsimustki - siit tuleb kohe nüüd üks koogike ahju küpsema panna. Täidist tuli rohkelt - niipalju, et esmapilgul ei tahnud vormigi ära mahtuda. Sellest pole aga midagi, sest mida rohkem täidist, seda parem.
Lõpptulemusena (peale üht ööd külmikus maitsestumist) sai valmis suurepärane kook - kreemja täidise ja piisava šokolaadisusega, kus üllatuseks kommide sulanud tükikesed. Tuli hea ning ootasin juba kannatamatult selle blogisse kirja panemist. Enne seda pidi retsept aga ilmuma ka 4.09.14 Naistelehes!
250 g muretainast
100 g tumedat šokolaadi
500 g toorjuustu, toasooja
100 g Kreeka jogurtit
100 g mett
2 muna
8 tk batoonikese komme
100 g küpsiseid
100 g tumedat šokolaadi
500 g toorjuustu, toasooja
100 g Kreeka jogurtit
100 g mett
2 muna
8 tk batoonikese komme
100 g küpsiseid
Suru muretainas
koogivormi (22-24cm) põhjale. Sulata šokolaad vesivannil. Sega omavahel toasoe
toorjuust, Kreeka jogurt, mesi, munad. Lisa segusse sulatatud šokolaad, hakitud
batoonikese kommid ning purustatud küpsised. Sega ühtlaseks ning vala segu
vormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures ca 40-45 minut. Lase jahtuda ning hoia
kuni järgmise päevani külmkapis. Kaunistasin maitsestatud toorjuustutupsudega.
Vot see oli üks lihtne ja tapvalt maitsev kook! Meiegi kodus läks see nagu niuhti laualt :)
VastaKustutaRagne, kas jagaksid palun muretaigna retsepti?
VastaKustutaPisut hilinenud vastuse eest vabandan. Põhja taina valmistamisel soovitan kasutada sellist retsepti:
Kustuta3 dl jahu
näpuotsatäis soola
2 sl suhkrut
125 g võid
ca 3 sl külma vett
Põhja jaoks sega kuivained omavahel. Näpi hulka külm või, lisa vesi ning sõtku taignaks. Suru see lahtikäiva koogivormi põhjale ning aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi
Aitäh, kogu pere ootab nüüd pühapäeva! :D Soovin retseptide proovimise vahepeale ikka ja ainult lennukust! Sul on imeline blogi, fotod ja vahvad viguritega retseptid!
KustutaAitäh Triin:)
KustutaMa olen viimasel ajal mõelnud, kas peab üldse tegema juustukoogile põhja ka? Kui panna küpsisetükid täidise sisse ja küpsetaks ainult toorjuustumassi, kas töötaks?
VastaKustutaMa olen teinud erinevaid kohupiimakooke ilma põhjata. Siiski, ma pean tunnistama, et mulle meeldib kui väike põhi on olemas - annab ikkagi selle koogi-ilme juurde:) Juustukoogiga on ka nii, et küpsistest või tainast põhi imeb pisut niiskust ebavajalikku niiskust endasse. Ei ole küll märgatavalt tunda, kuid veidi siiskil
KustutaHuvitav, kas koogi juurde sobib ka, kui muretaigna põhja asemele teha põhi hoopis (digestive) küpsistest?
VastaKustutaJa, see sobiks väga hästi:)
KustutaTere!
VastaKustutaKuidas võiks toorjuustu tupsude jaoks maitsestada? :)
Lihtsalt pisut suhkrut ning vanillisuhkrut:)
Kustuta