Siin on hea näide sellest, kuidas ma kapis olevate komponentidega ühe tummise koogi valmis sain. Selleks on vaja vaid veidike võid, pisut jahu, mune, suhkrut ning salajast komponenti siidrit, mis lõpptulemusele õige struktuuri annab. Iga kord, kui ma mõne salakavalalt magusa koogikese ahju küpsema pistan, pean ma tõdema, et mulle ikka meeldib kooke küpsetada. Magusa küpsetise valmistamine alates taina segamisest kuni valmimiseni on ainult puhas rõõm. Ja ega hiljem selle sööminegi halvem ei ole:) On ju põnev võtta mõned komponendid segada kokku tainas ning oodata mis sellest lõpptulemusena valmib.
Selle koogi juures meeldib mulle karamellisus, mis tänu tumedale Muscovado suhkrule kooki tekib. See on lihtne ja eriline kook, mis seest mõnusalt tummine ja mahlane. Kohvi kõrvale lausa kohustuslik koogike;)
Tõsi, kooki ei ole kunagi liiga palju. Seetõttu tuleb tainakauss kapist välja otsida, põll ette panna ning koogi valmistamiseks vajalikud komponendid omavahel kokku segada! Hääd küpsetamislusti!
Tõsi, kooki ei ole kunagi liiga palju. Seetõttu tuleb tainakauss kapist välja otsida, põll ette panna ning koogi valmistamiseks vajalikud komponendid omavahel kokku segada! Hääd küpsetamislusti!
175 g võid, toasooja
175 g heledat või tumedat Muscovado suhkrut (kasutasin viimast varianti)
näpuotsatäis soola
2 munakollast
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl (õuna)siidrit
Vahusta toasoe või suhkruga, Seejärel lisa segades juurde munakollased ja muna. Sega kuivained omavahel ning lisa segades tainale. Kõige viimasena lisa siider ning sega ühtlaseks tainaks. Vala see küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (26x18cm) ning küpseta 175 kraadi juures u 40-45 minutit.
Kas võib ka tavalist suhkrut kasutada?
VastaKustutaMillist siidrit Sina kasutasid (marki)? Küsin, sest ma ise alkoholi ei joo enam ammu ning pole selle teemaga kodus. :)
Kook aga tundub isuäratav ja küpsemisega peaks ju kõik alkohol sealt lahkuma.
Ja, tavalist suhkrut võib kasutada, kuid siis ei jää lõpptulemusena seda karamellist maitset. Kuna siider on aga niikuinii ühe komponendina kasutusel, siis jääb siiski tavalisest keeksist erinev tulemus... selline mõnusalt tummine.
KustutaMina kasutasid Sherwoodi siidrit. Alkohol lahtub kindlasti ära! Selle pärast muretsema ei pea;)
Proovisin ja pean ka siin kiitma. Tegin küll tavalise suhkruga ja tuli värvuselt hele. Samas, tulemus oli ka suhkruga, väga hea, mis siis veel muscovadoga:) Aitähh mõnusa retsepti eest!
VastaKustutaSeda on tore kuulda:)
KustutaSee näeb välja justnimelt sellise õige ja mahlaka koogina, mida tahaks nädalavahetuse hommikul koos kohviga nautida. Samas tundub koogi tegemine piisavalt lihtne ja ei eelda suurt ajutegevust varahommikul (mis on nädalavahetuse hommiku jaoks väga oluline kriteerium) :D
VastaKustutaJah, see kook saab nii kiirelt ja lihtsalt valmis..... ka unise peaga hommikul.
KustutaKas selleks, et plaaditäit kooki teha tuleks aineid võtta kahekordne kogus?
VastaKustutaKui suur plaaditäis võtta, siis ma arvan, et tuleks isegi pisut suurem kogus võtta. Ma korrutaks kolmega:)
Kustuta