Mulle
on alati meeldinud võiroosid. Need võluvad kuidagi oma lihtsusega.
Siiski olen tihtipeale valmistanud ka "võirooside moodi" pirukaid,
millel täidiseks just täpselt seda, mida sobivat külmkapis leidub. Mõni
nädal tagasi otsustasin katsetada miskit jõulusemat. Mõte hakkas liikuma
hapukapsa suunas. Pirukas, millel täidiseks hapukapsas võiks ju
kokku küll sobida?! Niisiis, ei anna mõtted oodata ning vajavad koheselt
teostamist. Pannile läks lisaks hapukapsale meeldivas koguses
kalkunihakkliha ning pisut sulatatud juustu, mis kogu täidise nö kokku
seob. Veidike voltimisvaeva, munaseguga võõpamist ning siis olid juba
pannil küpsetamisjärjekorda ootamas needsamad hapukapsa-lihapirukad.
Need lõhnad, mis küpsemisel ahju ukse vahelt kööki tungisid olid oivalised ning andsid ka juba väikese vihje, et valmimas on miskit head.... Lõpptulemuseks olidki ühed ülimalt lihtsad, mahlased ja väga-väga head pirukad. Krõbe tainas ning rohkelt täidist - liiga hea, et olla tõsi:) Minu lemmikretseptidesse on need pirukad nüüd salvestatud ning valmimas taas juba lähiajal.
Minu poolt aga ilusat aasta lõppu, ehedaid maitseelamusi ning kohtumiseni juba järgmisel aastal!