Mulle
on alati meeldinud võiroosid. Need võluvad kuidagi oma lihtsusega.
Siiski olen tihtipeale valmistanud ka "võirooside moodi" pirukaid,
millel täidiseks just täpselt seda, mida sobivat külmkapis leidub. Mõni
nädal tagasi otsustasin katsetada miskit jõulusemat. Mõte hakkas liikuma
hapukapsa suunas. Pirukas, millel täidiseks hapukapsas võiks ju
kokku küll sobida?! Niisiis, ei anna mõtted oodata ning vajavad koheselt
teostamist. Pannile läks lisaks hapukapsale meeldivas koguses
kalkunihakkliha ning pisut sulatatud juustu, mis kogu täidise nö kokku
seob. Veidike voltimisvaeva, munaseguga võõpamist ning siis olid juba
pannil küpsetamisjärjekorda ootamas needsamad hapukapsa-lihapirukad.
Need lõhnad, mis küpsemisel ahju ukse vahelt kööki tungisid olid oivalised ning andsid ka juba väikese vihje, et valmimas on miskit head.... Lõpptulemuseks olidki ühed ülimalt lihtsad, mahlased ja väga-väga head pirukad. Krõbe tainas ning rohkelt täidist - liiga hea, et olla tõsi:) Minu lemmikretseptidesse on need pirukad nüüd salvestatud ning valmimas taas juba lähiajal.
Minu poolt aga ilusat aasta lõppu, ehedaid maitseelamusi ning kohtumiseni juba järgmisel aastal!
8 pirukat
400 g pärmi-lehttainast*
1 muna (määrimiseks)
Täidis:
200 g jahutatud kalkunihakkliha (kintsu- või rinnalihast)
150 g hautatud hapukapsast
2 sl sulatatud juustu
soola, pipart
1 muna (määrimiseks)
Täidis:
200 g jahutatud kalkunihakkliha (kintsu- või rinnalihast)
150 g hautatud hapukapsast
2 sl sulatatud juustu
soola, pipart
Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ning prae selles hakkliha kuni roosaka
värvuse kadumiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Seejärel tõsta hakkliha
kõrvale. Samal pannil kuumuta veel pisut õli ning kuumuta selles hapukapsast, lisa
siis pannile sulatatud juust. Sega, kuni juust on sulanud. Kõige viimasena sega
juurde eelnevalt küpsetatud hakkliha. Maitsesta vajadusel ning lase siis segul
jahtuda vähemalt pool tunnikest.
Lõika lehttainalehed pooleks nii, et saad 8 tainaruutu. Jaota ruutude
keskele täidis ning tõsta siis tainaruutude nurgad keskele**. Seejärel suru uued
tekkinud tainanurgad samuti keskele ning suru need tugevasti kokku. Määri
pirukaid pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta neid pöördõhuga režiimil 200
kraadi juures ca 15 minutit.
* Retseptis on kasutatud valmis lehttainalehtedega
tainast, kus pakis oli 4 tainalehte.
** Täpsemat voltimisõpetust saab piiluda siit: võiroosid
** Täpsemat voltimisõpetust saab piiluda siit: võiroosid
Oi kui head näevad välja, peagu oleks hambad ekraani löönud! Ja jälle hea võimalus, kus ülejäänud toitu ära kasutada ja mitte raisku lasta :) Head vana aasta lõppu, Ragne! :)
VastaKustutaMina soovin Sulle nüüd juba head uut aastat:) Ja tänud korduva abi eest eelmisel aastal;)
KustutaEdukat alanud aastat soovin nüüd mina (uut enam ei saa eksole)! :D
KustutaAbi eest pole tänu väärt, heameelega aitasin ja aitan selgi aastal :)
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
VastaKustutaHei, Ragne! Kas kasutasin toorest hapukapsast või purgi valmis kapsast? 😊
VastaKustutaIkka toores kapsas:) See siis tuleb pannil eelnevalt kuumutada!
Kustuta