11. jaanuar 2015

Piparkoogine kirju koer

Jõulud on möödas ning nüüd ei jää üle muud kui kevadet oodata. Mul on jõulude ajast kausis üle veel kuhjaga piparkooke ning ma arvan, et paljudel on sama mure. Sellisel juhul jagan ma üht retsepti, kuhu peab kulutama parasjagu meeldivas koguses piparkooke. See on pisut klassikaliselt retseptist erinev kirju koer, mis tänu krõbedatele piparkookidele, magusale kondenspiimale ning õhulisele sefiirile klassikalisest retseptist mõnevõrra erineb. Sefiir sobib sellesse retsepti minu arvates tohutult hästi, tekitades isegi pisikest sõltuvust.

Retsepti ilmus ka ajakirja Maret "kuukook" rubriigis (detsember2014).


350 g piparkooke
150 g võid
100 g piimašokolaadi
100 g sefiiri
50 g kondenspiima

Purusta küpsised korralikult peeneks. Pane või ja šokolaaditükid potti ning sulata keskmisel kuumusel ühtlaseks seguks. Seejärel vala segu piparkoogipuru hulka. Sega ning lisa siis eelnevalt käte vahel murendatud sefiir ja kondenspiim. Sega korralikult ühtlaseks massiks. Laota koogimass küpsetuspaberile ning vormi käte vahel pikaks n-ö vorstiks. Paki seejärel segu küpsetuspaberisse ja pane külmkappi tahenema vähemalt tunnikeseks. 


2 kommentaari:

  1. Vääääga mahus tuli. Aga hea ikkagi :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tassike kanget kohvi sobib ideaalselt koogikese kõrvale;)

      Kustuta